Firstlook: Franklin & Bash

Кофти е, когато трябва да пишеш за нещо, което подлежи на шаблонизиране. Още по-кофти е когато не си писал отдавна, но въпреки това имаш чувството, че си писал това ревю по-рано. А най-кофти е, че искаш да насолиш сериала като бидон с кисело зеле, но пък, след като улегнат впечатленията от него, осъзнаваш, че е приятно и разтоварващо шоу, спомагащо да мине по-бързо проклетото горещо лято. Все пак, да видим за какво става дума.

Адвокати, цици и повръщано! Въпреки, че Franklin&Bash се води адвокатски сериал, поне в пилотния епизод има по достатъчно много и от другите две (като последното очаквам да го има и в бъдещите епизоди). Какво различно можем да видим тук – ако сте прочели увода ми, ще знаете че отговорът е НИЩО. Имаме двама адвокати  -фамилиите им са Франклин и Баш, откъдето идва и името на сериала (колко оригинално!), които се занимават с… хм, по-нестандартни случаи, като например шофьор удря отзад друг шофьор (с кола, не в задника!) и нашите дюдове навиват и защитават виновника да съди компанията, опънал цицорест билборд, защото е разсеял. Как го точно го защитават ще ви спестя (не правя recap все пак!), но само ще кажа, че сцената си струва.

Помагат им и двама асистенти – индиец-агорафоб (страх от големи тълпи хора) на име Пиндар и сладка мулатка на която се налага да ѝ проверя името – Кармен. Разбира се, както обикновено, „нищо не е толкова просто“ и двамата веселяци биват привлечени в голяма адвокатска фирма, където скрупулите са на по-заден план от парите и основният сблъсък в сериала се очертава този между принципите на двамата и миризмата на парите. Основния каст допълват богатият-но-все-пак-имащ-съвест шеф (Малкъм МакДауъл) и „лошкото“ с лика на племенника на шефа.

Крайната оценка – нелош разтоварващ сериал, особено имайки предвид, че се излъчва лятото и то по сравнително долнопробна кабеларка. Но определено не е нещо, което не сте виждали досега. 6/10

  1. KokI_

    TNT не е долнопробна кабеларка, а една от лидерите в производството на качествени сериали в Америка…!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine − 3 =