Става ли Castle твърде мрачен за драма сериал?

Изминаха няколко седмици от финалния епизод на трети сезон на хитовия за ABC сериал Касъл – мисля, че това е достатъчно време за всеки от нас да осмисли всичко, което се случи в „Knockout“. Преобладаващото мнение е, че този епизод е един от най-добрите епизоди от целия сериал – най-добрият, според мен – но не отговаря на нормалния за Касъл комично-драматичен тон. Това, честно казано, не е изненада – епизодите, в които става дума за смъртта на майката на Бекет обикновено са по-драматични и напрегнати.

Въпреки това, след като пуснах ревю на сезон 3 седмица след края на сезона, заваляха коментари на хора, притеснени от факта, че сериалът е поел по много тъмна пътека и ще му е трудно да поддържа първоначалната си форма, ако изведнъж се превърне в чиста драма. „Knockout“ очевидно е доста различен епизод и е доста по-емоционален от предишните. Капитан Монтгомъри беше разкрит като предател и умря опитвайки да се реабилитира и да спаси живота на Бекет. В края неговата саможертва се оказа напразна, след като Бекет беше застреляна на погребението му, което накара Касъл най-после да й признае любовта си, което ни остави с ебаси драмата в края на сезона.

Съгласен съм, че изглежда се очертава мрачен 4ти сезон. Тази група фенове, която мисли, че Касъл става много мрачен, твърди, че това, което ги кефи най-много в сериала, е колко лек за гледане е – дори когато става дума за гнусни убийства – и епизоди като този просто развалят това удоволствие. По начина, по който свърши сезон 3, изглежда доста вероятно да задълбаем в драмата още повече.

Въпреки, че съм съгласен с някои от аргументите до известна степен, трябва да кажа, че феновете прибързват с изводите в случая. Случаят с убийството на майката на Бекет е основна сюжетна линия, която се засяга във всеки един сезон от началото досега, но това, което хората изглежда забравят е, че от 24 епизода на сезон, само 2 или 3 са свързани с него. Ако преброите по-драматичните епизоди в сезон 3 – “3XK”, “Knockdown”, “The Final Nail”, “Setup”, “Countdown” and “Knockout” – ще получите само 1/4 от епизодите в сезона. Затова не мисля, че има за какво да се притесняваме.

Това са само спекулации от моя страна, но мисля, че един от начините, по които може да се развие сезон 4 е Касъл да задържи документите за себе си (сигурен съм, че Монтгомъри ги прати на него) колкото се може по-дълго. Marlowe каза наскоро, че историята за по-добрата половинка най-после ще дойде на дневен ред и че някъде около средата на сезона ще получим нещо задоволително на фронта Касъл/Бекет.

Та ето моето виждане по темата: Накрая те ще станат двойка и според мен това ще стане някъде около средата на сезона. Всичко е супер в Касъл/Бекет света докато по някаква причина документите не излизат наяве и Бекет се чувства предадена от факта, че Касъл е имал важна информация за случая с майка й от месеци и не е споделил с нея. С предаденото доверие и подобни неща, това ще доведе до нов сърцераздирателен епизод и Бекет пак ще му каже, че не иска да го вижда повече. Но този път наистина ще го мисли.

Дори и да не се развият така нещата, трябва да имаме предвид, че ще има поне половин сезон, в който драматично-комедийният характер на сериала ще има водеща роля. Все пак, с оглед на предните 3 сезона, знаем, че тези напрегнати епизоди се появяват само няколко пъти в рамките на един сезон.

Та, спокойно, момчета. Има още доста път да извървим преди да стигнем до стресовите моменти. Аз може и да съм пристратен, защото обичам драматичните епизоди, но наистина мисля, че няма повод за притеснения.

А вие какво мислите, фенове на Касъл?

  1. Vesdim1

    няма шанс Касъл и Бекет да станат двойка. Обикновено приказките завършват:,, и те заживяха щастливо,, а в случея няма признаци сериала да свърши скоро, което само може да ме радва…

  2. Mario

    В официалната страница на Касъл във фейсбук бяха задали въпроса дали Бекет ще си спомня,че Касъл и е признал,че я обича.Най-вероятно няма да си спомня и за нищо ще са ни държали цяло лято в напрежение…

  3. veselkata

    Щом има 4 сезон на Касъл Бекет оживява и също признава на Касъл, че го обича. Те ще станат двойка, но ми е трудно да си представя как ще работят така заедно. Незнам дали Монгомари е изпратил докоментите на Касъл, но знам дори като двойка ще се карат за нещо. Аз ще се радвам да ги видя щасливи заедно. А какво става с Джош нали Бекет излизаше с него каде изчезна той?. Дори да се появи смятам, че тя (Бекет) ще скъса него заради Касъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 1 =