Този сериал вече сме го гледали. При това не един път. Явно криминалните сериали са лесни за правене и рентабилни и затова ни заливат редовно с нови такива. Но поне да ни дават нещо ново, нещо интересно, нещо, което да ни задържи вниманието. А не същите загадки, същите диалози, дори същите герои. Първо беше Body of Proof с купищата недомислици в него, сега е малко по-стегнатия, но също толкова скучен The Protector.

Жена-детектив, самотна майка с двама сина, която или разнищва престъпления или се грижи за децата си, но никога не спи. Не, не е вампир, просто е жената-чудо. Разбира се, тя е най-печената детективка, винаги е права, винаги нейната теория няма нищо общо с теориите на колегите й. От което можем да заключим, че ако някой й тегли куршума, няма да има ни едно разрешено убийство в района й.

Не липсват и строгият, но справедлив шеф, злият колега, най-добрата приятелка, която тук по съвместителство играе и колежка. За по-заплетено „нашта“ живее с брат си, който е бивш наркоман. Звучи ли ти познато? Да, парчетата са събрани внимателно от доста други сериали, за да не помислиш, че са вземали само от едно място. Даже моят любимец в блога change the channel има много забавна статия по темата.

Актьорската игра? Глория в главната роля се справя добре с това, което й е предоставено от сценаристите, партньорката й леко издиша и се чудим дали не е асистент или просто клюкарка – видимо не притежава детективски нюх – но това като че ли е по вина на сценаристите, момичето не е виновно. Злият колега и шефът не са особено убедителни. Като цяло целият каст сякаш се чуди какви са тези роли, които са им написали.

Ако си стигнал дотук, мисля ти е ясно каква ми е оценката. Ако пък направо си прескочил, за да прочетеш заключението ми, ето го – не го гледай. Пусни си друго. Дори да е нещо, което вече си гледал, пак е по-добре. Бих препоръчал Castle, The Mentalist, Bones, Breakout Kings, In Plain Sight, The Chicago Code.

  1. Бъков

    Този е един от малкото пилоти, които опитах да изгледам (най-вече с цел ревю, не че поредния полицайски сериал ме съблазни с нещо) но не успях. При това по простата причина, че всичко е толкова долнопробно и скучно, че дори не ми хрумваше какво бих могъл да напиша, че да го оплюя достатъчно. Така че, определено съм съгласен с твоята оценка 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve + 11 =