Starz: Бъдещето на Торчууд не е сигурно!

Въпреки че първите няколко епизода на Torchwood: Miracle Day постигнаха високи рейтинги и за Starz, и за BBC, това не е гаранция, че ще видим и пети сезон на сериала.

В „Шоуто на ТВ Критиците“, главния директор на Starz, Крис Албрехт, казва:

Торчууд не е един от сериалите, които сме замислили на дълго и на широко и със сезон на година. Все пак всичко е в ръцете на Ръсел Т. Дейвис – той има много други проекти. Ако Торчууд не оглавява списъка му, това ще засегне бъдещето на Торчууд.

Дейвис наскоро пък обяви, че обмисля да премине към други проекти след като продукцията на Miracle Day свърши. През февруари той каза в ефира на BBC Уелс следното:

Интересно е колко дълго мога да остана в света на научната фантастика. Лично аз мисля, че вече свършвам, защото съм спасявал и взривявал света вече твърде много пъти, и се надявам да оставя Торчууд в добро здраве, и тогава сигурно ще продължа да работя върху нещо друго.

Време е да напиша нещо, където хората си говорят в кухнята, поне за мен. Но се надявам да оставим франчайза в много силна позиция, от която други сценаристи да могат да дойдат и да „поемат щафетата“.

Освен това, Дейвис разработва нов сериал за Showtime, наречен Cucumber.

Но въпреки всичко, като се има предвид, че повече от половината Miracle Day все още не е излъчен, Торчууд не бива да бъде отписван все още!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − 14 =