American Horror Story – Най-страшният сериал, правен някога?

Сериалът, първия на Раян Мърфи от Glee насам (Раян е създател и на Клъцни/Срежи), ни представя крехкото семейство Хармън: Бен (Дилан МакДермот), терапевт и неговата жена Вивиън (Кони Бритън) се преместват в Лос Анджелис, заедно с дъщеря им Вайълет (Тайса Фармига), след като Бен допуска ужасна грешка, която поставя семейството му в риск. Единствения проблем? Може би обитаваната им нова къща не е най-доброто място за ново начало.

Мърфи и Брад Фалчук, които са съсздатели и изпълнителни продуценти на сериала, откриха груб поглед върху първия епизод от сериала на FX за репортерите, описвайки го като „психосексуален трилър”. „Чудовището в килера е изневярата”, каза Мърфи. Фалчук каза, че са били вдъхновени от хорър филмите от 60-те и 70-те като „Rosemary’s Baby“ и „Don’t Look Now“. (Мърфи и Фалчук са заети мъже в днешно време; планират да продължат да работят и по American Horror Story и по трети сезон на Glee.)

Ето какво може да очаквате от American Horror Story. Има малко спойлери:

Не, това наистина е хорър сериал. Не пренебрегвайте често показваната реклама: Сериалът не е за всеки, особено за по-младите фенове на Glee. „Това е наистина плашещ сериал по много критерии”, каза Бритън, добавяйки, че е едновременно „впечатлена и изплашен до смърт от вижданията на Мърфи и Фалчук”. American Horror Story изисква да имате силен стомах. Още в първия епизод ще видим ярко изображение на убийство, няколко сексуални престъпления и смъртоносно бебе от Викторианската епоха, загадъчен човек в гумен костюм, ужасяваща изгоряла жертва, ядосани червенокоси близнаци, демонични стенописи и деца, пушещи цигари!

Почакайте, човек в какъв гумен костюм? Такъв, какъвто се слага по време на секс, от който ще има много в сериала. Докато Бен и Вивиън се опитват да поправят брака си, различни сексуални изкушения се надигат, включително мистериозна домашна помощница, гореспоменатият човек в костюм и… ами онанизъм.

Тами Тейлър е изчезнала безследно. Фенове на Friday Night Lights, бъдете нащрек: добродушната Бритън не съществува в този сериал. Вместо това, Вивиън е студена, отчуждена жена, която се възстановява от спонтанен аборт.

Няма вампири или върколаци, но къщата, като че ли е магнит за прокълнатите и откачените. Констанс (Джесика Лъндж), която е много шумната съседка, говори с южняшки провлачен акцент, знае доста за историята на къщата, но не е много добра в предупреждаването за предстоящи събития. Нейната умствено изостанала дъщеря – Аделайд често плаши до смърт хората в къщата с нейния срамежлив кикот. Лари, наречен още „The Burn Guy” (Денис О’Хеър) дебне семейство Хармън със съмнителни намерения. Мойра (Францес Конрой), натрапчивата домашна помощница на семейството, има много различно разбирателство с Бен и Вивиън.

Нещо, напомнящо за Glee? Ами има я музиката, към която надали ще искате да припявате. Например благата песничка от 1956 година на Patience и Prudence „Tonight You Belong To Me”, поема решително доста по-тъмен тон, когато чуете ехото и в тъмните ъгли на ужасяващото мазе на семейство Хармън… където живее бебето с окървавени зъби и лапи.

А сега на Вашето внимание няколко ексклузивни промо снимки от пилотната серия на сериала:

Dylan McDermott в ролята на съпруга Бен Хармън

Множество убийства, извращения и естествено кръв, течаща по стените.

 

Jessica Lange и Frances Conroy също участват. Едната в ролята на луда съседка, а другата - изперкала прислужница.

 

И сега, за да завършим подобаващо – две тийзърчета:

WTF?! 🙂 Сериалът започва на 5-ти октомври по телевизия FX.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − 7 =