Eureka: Една добра и… две лоши новини!

Първо, една новина, която сигурно някои хора не знаят, а други вероятно са я забравили. Сериалът на SyFy, чийто четвърти сезон се излъчва в момента, бе подновен на 17ти август 2010 година за 5ти сезон. Дотук – добре!
Само преди няколко дни пък бе и подновен за шести сезон. А 4тия сезон все още се излъчва. Феновете сигурно биха изпаднали в екстаз, НО!, има едно „но“. И този път то е едно голямо, и даже и с удивителен знак!

Петият сезон ще се състои от 13 епизода, за разлика от 4ти, който е от 20 епизода. НО! на фона на другите новини, тази даже е добра!

Шестият сезон ще бъде финален за сериала! И ще се състои от… едва 6 епизода!

Снимките на 5ти сезон ще свършат скоро, след което ще има почивка на актьорите и през октомври ще заснемат и последните за сериала шест епизода. Дати на излъчване не са ясни, но вероятно двата сезона ще бъдат излъчени последователно, и имайки предвид за кой сериал става въпрос, най-вероятно първия епизод от пети сезон ще бъде излъчен през юли 2012 (съдейки по други сезони – сезон 1 започва на 18ти юли 2006, сезон 2 – 10 юли 2007, сезон 3.0 – 29 юли 2008, сезон 3.5 – 10 юли 2009, сезон 4.0 – 9 юли 2010, сезон 4.5, който все още се излъчва, – 11 юли 2011). Да се надяваме, че SyFy няма да ни кара да чакаме 1 година, за да видим шестия „сезон“, а и не се знае ако не го излъчи през 2012 дали ще го видим изобщо 😀 (в кръга на шегата, разбира се).

Все пак, Марк Стерн, програмния директор на SyFy, даде и малко надежда, като каза:

Въпреки, че нямаме планове за нещо след шестте епизода от шести сезон, се надяваме, че това не е края на франчайза(!)

Забележете – франчайза, не сериала. Кой знае, може би ще видим спин-оф сериал за Джо и Шериф Коб преди Джак да отиде в Еврика. Или за Тагарт и някое от многобройните му приключения. Все пак едно е ясно – ако рейтингите се запазят хубави, SyFy със сигурност ще измисли нещо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − six =