Новият сериал "Дневникът на Кари" – стъпка назад с Кари Брадшоу от "Сексът и градът"

Популярният ТВ канал The CW планира да пусне в ефир новия сериал „Дневникът на Кари“ (The Carrie Diaries). Това едва ли щеше да е особено атрактивна новина, ако не бе фактът, че той всъщност ще е прикуел на хитовия „Сексът и градът“ (Sex and the City).

Също като него, сагата ще е основана по романа на Кандис Бушнел, а главната героиня е добре познатата ни Кари Брадшоу, но този път действието ще се развива още по време на тийнейджърските й години.

Любопитно е, че от The CW съвсем не чакаха дълго, преди да се захванат с идеята за екранизацията – самата книга излезе съвсем наскоро в две части, като първата се появи на бял свят през април 2010 година, а втората – април 2011 г.

Писателката е категорична, че възнамерява да продължи приключенията на Кари в серията, като се предполага, че в поредицата може да се включи и още един персонаж от „Сексът и градът“ – Саманта Джоунс. Иначе Sex and the City се излъчваше дълги години в мрежата на HBO, като те държат и правата за екранизацията на „Дневникът на Кари“.

Въпреки това, тъй като считат, че той не съответства на целевата им аудитория, са готови да ги продадат на The CW, тъй като там се залага именно на по-младежка такава – доказателство за това са заглавия като Gossip Girl и The Vampire Diaries.

Източник: Avtora.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 5 =