Типичното малко американско градче, криещо своите тайни, няколко красиви тийнейджъри, мистичното минало на техните родители и да не забравяме – тайнствени вещерски сили, наследени от техните предци – че накъде без тях! Всичко това е част от най-новия сериал на CW – The Secret Circle, който беше пуснат безплатно за теглене в iTunes два дни преди официалната си премиера.

Шоуто се прави от създателите на The Vampire‘s Diaries, което директно го изстреля в личния ми списък с очаквани премиерни сериали. Оправдани ли са очакванията на милионите фенове на вампирската сага? На тийнейджърската част от тях – несъмнено!

Като цяло сюжетът е интересен, но най-силно ме впечатли умелото му пресъздаване с подходяща музика, интериор и цялостната визия и изпълнение на сериала. Още първите сцени грабнаха вниманието ми с напрежение и неочакван обрат. Главната героиня Каси е 16-годишна тийнейджърка, чиято майка изглежда на 30, а баба – на 40 години. (Впрочем това се отнася за всички персонажи – типично по холивудски младолики и красиви.)

Каси губи майка си в трагичен „инцидент“, предизвикан от мрачен, тъмнокос мъж, който запалва пожар само с мисълта си. Осиротялата Каси отива да живее при баба си във въпросното градче, което според нея си е цяло “freak show”. Още през първия си ден на училище тя се запознава с „доброто момиче“ – Диана, „лошото момиче“ – Феи, придружителката на лошото момиче – Мелиса, готиното момче – Адам, който е гадже на Диана и „русия съсед“ – Ник, който шпионира Каси по бельо. Всички те са членове на „тайния кръг“ и притежават свръхестествени магьоснически способности, иначе казано – групичката са до един вещици. Каси разбира, че тя също притежава „силата“ и започва да се тревожи защо досега никой не й е казал за нея. Новите й приятели пък се опитват да я вкарат в „тайния кръг“, като извършат специален ритуал на посвещаване. Каси обаче не е особено навита (поне засега).

През това време сценаристите ни срещат с друга сюжетна линия, проследяваща родителите на нашите герои и техните отношения. Те, освен че са много красиви, са и много опасни. Бащата на добричката Диана се оказва злодеят, подпалил майката на Каси. Той е в комбина с майката на Феи, която е директор на училището. Техният план е да използват магията на „тайния кръг“ за все още неясни цели, но за да бъде „завършен“ кръгът, Каси трябва да се присъедини към него – само тогава силите им ще станат наистина могъщи.

Сериалът ни поднася задължителния за този бранш романс, който се развива между Каси и Адам и от своя страна ще разкрие тайните от миналото на родителите им и тяхната завършила трагично любовна история.

Сериалът ме изненада и разочарова едновременно. Изненада ме с приличното си изпълнение – всяка сцена е изпипана и начинът на заснемане и ефектите оправдават жанра. Разочарова ме (както и много други сериали) с подбора на актьорите и пресъздаваните от тях персонажи. Не само гимназисти гледат тези сериали!!! Чудя се кога ли ще измислят сериал с прилично интересен сюжет, в който героите са на различна възраст от 16-17 или 150 години?!!

Като изключим тази моя драма, мога да поставя отлична оценка на първия епизод и да се надявам, че сценаристите ще ни предоставят динамично развитие, гарнирано с достатъчно количество магия и мистика. А ако сте фенове на The Vampire‘s Diaries, то това определено е вашият сериал!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen + 14 =