Добре дошли в предградията – олицетворение на американската мечта. Тук ще ви посрещнат в кокетната си двуетажна къща с поддържана морава, ще ви почерпят с домашно приготвени сладки и ще ви заслепят с холивудска усмивка.  Цялата тази идилия, за която мечтаят милиони хора по света, се оказва нещо като предверието към Ада за отрасналата в Ню Йорк Сити Теса.

Suburgatory е новият свеж и оригинален сериал на ABC, който за скромните си 20 минути предлага доста задоволително количество хумор, гарниран с житейските неволи на една тийнейджърка, отгледана от баща си в големия космополитен град. Светът на момичето се преобръща на 180°, когато попада в едно типично „розово” предградие, чиито обитатели буквално я ужасяват със своята престорена вежливост и силиконови импланти. Докато в Ню Йорк Теса е една напълно нормална тийнейджърка, за новите си съученици и съседи тя е „откачалката-лесбийка”, която няма никакъв усет за обличане. Баща й се превръща в обект на желание за напудрените самотни жени в градчето, които се надпреварват за неговото внимание, въвличайки го в куп комични ситуации.

Теса, която е отраснала без майка си, изведнъж попада в предградията, където гъмжи от красиви и поддържани майки, които придружават своите дъщери почти навсякъде – в МОЛ-а, фитнес-клуба, кафето, при фризьора и дори в училището.

Освен забавните моменти, които шоуто обещава, ни предстои да видим емоционалния преход на една тийнейджърка от нюйоркчанката-бунтарка към приспособяващата се към живота в предградията млада дама.

Това, което ми допадна в сериала е, че освен обичайните хумористични диалози и смешни ситуации, сюжетът проследява житейските преживявания на едно момиче, отгледано само от баща си. Оценката, която поставям на премиерата на Suburgatory е 9 от 10, защото след Friends и How I Met Your Mother доста трудно се впечатлявам от нови сериали в комедийния жанр.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + nine =