Firstlook: Person of Interest

CBS ни представят поредния екшън-трилър, който вероятно има за цел да конкурира „24“ и може би „NCIS„. Сериалът показва стабилни рейтинги при първите си четири епизода и от икономическа гледна точка новият продукт на Джей Джей Ейбриъмс (Lost, Super 8) има доста светло бъдеще.

Историята започва увлекателно, но и  леко неясно. В началото бивш агент на ЦРУ, който е смятан за мъртъв, започва да помага на милиардер, за когото също мислят, че не е между живите, да спаси много невинни животи чрез специализирана компютърна система. Дотук добре – интересен сюжет, не толкова оригинален, но зарибяващ. Точно тук обаче се прокрадва и нещо гнило – самата компютърна система не може да покаже имената на жертвите, а само техните номера на социални осигуровки. Също не може да определи и дали посоченото име ще е жертва, убиец или  само свидетел. Затова двамата „дяволи на доброто“ трябва да следват показаните от програмата хора до последвалото престъпление. Доста добра вратичка за много епизоди, но звучи някак…..гнило.

Актьорският състав е съставен от доста известни имена и може би това спомага за силния начален рейтинг. Главните роли са изиграни от James Caviziel (The Count Of Monte Cristo; Jesus Christ; The Thin Red Line) и Michael Emerson („Lost„).

За някакъв особен или интригуващ звуков фон не можем да говорим, така че това е краят на ревюто. Като цяло Person of Interest е един нелош сериал, но може би не достатъчно оригинален и с доста „пукнатини“, за да се превърне в легенда като Lost.

  1. Pingback: Сериал на месеца: Person of Interest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × one =