Firstlook: Once Upon a Time

Сезон 2011-12 далеч не е голям успех за новите драми. За момента има няколко добри дебюти (Person of Interest, Homeland, Terra Nova), но като цяло нищо не се е отличило като шоуто, което задължително трябва да гледате. Once Upon a Time, чиято премиера беше на 23 октомври по ABC има възможността да промени това. Идеята не е изцяло оригинална, но засега е един от малкото нови сериали, които се опитват да разкажат по-мащабна история.

Всичко започва със злата кралица (Лана Парила), която поставя проклятие на цялата приказна земя и отнема щастливия свят на героите, прогонвайки ги на „някакво ужасно място“, а именно нашия свят. Тук те обитават града Сторибрук в Мейн и никой от тях, с изключение на кралицата, не помни предишната си самоличност. Единственият друг човек в Сторибрук, който знае какво наистина се случва е Хенри (Джаред Гилмор) – осиновеният син на злата вещица. Той търси помощта на биологичната си майка (Дженифър Морисън), която е единствения човек, който може да помогне на омагьосаните приказните герои да се спасят.

Once Upon a Time е създаден от ветераните на LOST, Едуард Китсис и Адам Хоровиц и влиянието на бившoто им шоу си личи: Героите са хванати в капан, от който не могат да избягат; действието скача напред назад между магическия и нашия свят, а пилотният епизод повдига повече въпроси, отколкото дава отговори. Шоуто обаче има чудесно начало и много потенциал. Сюжетът и героите са добре представени и като стигнете до края на епизода просто ще жадувате за още. Историята е разказана по същество без да обърква или отегчава зрителя с ненужна информация.

И трите главни актриси, Морисън, Гудуин (Снежанка), и Парила впечатляват от самото начало. Парила е особено добър злодей. Морисън влиза най-лесно в ролята на „избраната”, която полеко разкрива мистерията на града. Поддържащите герои са подбрани сполучливо и детето актьор Джаред Гилмор се справя чудесно за десетгодишен. Единствено принцът стои малко дървен в цялата ситуация за малкото време, което е на екран, но предполагам, че това ще се промени с течение на времето.

Въпреки добрия старт, ако миналото ни е научило на нещо, то е, че дори и интригуващи сериали може да се провалят от изчерпване на идеи (като FlashForward) или от нисък рейтинг (като V). Но като се имат предвид хората, които стоят зад кулисите, съм оптимистичен, че Once Upon a Time ще намери своя път и ще е успех за ABC.

  1. Сериалът е наистина много обещаващ. Като глътка свеж въздух, от която определено имахме нужда. Ще го следя с огромен интерес. 

    Поздравления за статията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − one =