Grimm е едно от новите творения на NBC и може би в него се таят най-големите надежди за повишаване на рейтинга на телевизията и реализиране на успешен сериал. Жанрът е фантастика, а цялостният сюжет напомня много на Supernatural или Fringe – двама човека се сблъскват с необясними явления и странни същества. Само това само по себе си не е достатъчно, за да грабне интереса на средностатистическия зрител, но тук идва най-интересното – главният герой е роднина на братя Грим и затова може да вижда неща, които са невидими за нормалните хора. Следователно, може да очакваме, че фантастичните истории ще са на базата на известните приказки на братята.

Речено-сторено – още в пилотната серия ставаме свидетели на историята за „Червената шапчица“. Всичко е направено доста увлекателно, но спирам със спойлерите. Очаквано всичко е забулено в мистерия и засега не се разкрива главната сюжетна линия. Напрежението е на добро ниво и би задоволило почти всеки.

Лайтмотивът в звуковото оформление е Sweet Dreams на Marilyn Manson – безспорно добро попадение, що се отнася до фон и атмосфера.

Като цяло си мисля, че Grimm е подходящ най-вече за фенове на Supernatural или може би Fringe (макар че според мен нещата там са издигнати на едно по-високо и усложнено ниво). Приятно гледане!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − 1 =