Firstlook: House of Lies

House of Lies e новата драмедия на Showtime, създадена от Матю Карнахан и в ерата на Occupy Wall Street изглежда, че сериалът излиза в правилното време. Сюжетът следва екип от мениджмънт консултанти, които пътуват из страната и се опитват да оправят проблемите или поне да вземат някоя и друга премия от големите „зли” корпорации.Дон Чийдъл играе консултанта Марти Каан, който има репутация на брилянтен в решаването на всякакви проблеми, въпреки че всичко, което представя на клиентите си е лъжа по един или друг начин. Него не го е грижа дали това, което ги съветва, е в тяхна ползва или не. Единственото нещо, което го интересува, е дали те ще се вържат на измамите му. Марти често паузира действията си и счупва четвъртата стена (подобно на Малкълм от едноименния сериал), за да обясни работата си на аудиторията. Това е най-интересната и увлекателна част от пилотния епизод и обяснява добре в какво всъщност се състои консултантската работа. Рекламният таглайн на сериала „Putting the con in consultant” го описва още по-добре.

Там, където шоуто също работи добре, е химията между Чийдъл и другите актьори от каста. Кристен Бел играе Джени – евентуалната любовна зарибявка на Марти, която иска единствено да гради кариера. Бен Шварц е многознайкото Клайд, а австралийския актьор Джош Лоусън влиза в ролята на задръстения Дъг. За жалост в пилотния епизод нямаше много развитие около тези персонажи и те изглеждаха просто като хора, с които Дон Чийдъл обменя реплики. В следващите епизоди ще се появи и Ричард Шиф.

Както в повечето сериали на HBO и Showtime и в този има огромна доза псувни, секс, лезбийки и дори деца-травестити. Лошото обаче е, че тук нещата не изглеждат въобще провокативни, а доста плоски и са просто сложени, защото хората ги очакват и търсения ефект се губи. Началната сцена много ми заприлича на нещо излязло от Californication или друг подобен продукт. Предполагам, че продуцентите се опитват да се харесат на съответната аудитория.

Макар House of Lies да не е точно това, което исках, има далеч по-лоши начини да се прекара половин час пред телевизора, отколкото да гледаш Дон Чийдъл и Кристен Бел.

  1. Bbchii

    Супер комедия много ми харесва! Определено стил SHOwtime 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + 5 =