Awake е най-новата драма на NBC, на която се възлагат много надежди за стабилен рейтинг и вярна аудитория. Макар и да не беше от най-популярните сериали на телевизията, след приключването си Chuck остави празнина в списъка с шоута и затова натискът върху Awake е дори още по-голям. Сюжетът е смесица между жанрове – имаме фантастичен елемент, след тежка катастрофа със семейството си детектив Майкъл Бритън всяка сутрин се събужда в различен свят (в единия детето му е живо, а в другия – жена му) и не може да разбере коя от двете вселени е истинска. Не отсъства и драматичната част – докато се мъчи да открие истината, детективът трябва да преодолее и загубата на най-скъпото в живота си.

Като цяло историята е реализирана добре – благодарение на различните цветови ефекти зрителят много лесно може да се ориентира в кой „свят“ се намира главният герой. Сюжетните линии успешно и ефектно се преплитат в една цялостна картина. Доста ми хареса как двете вселени се допълват и едната не може без другата. Но толкова за сюжета – не искам да слагам много спойлери, а да ви накарам сами да гледате сериала 😉 .

Актьорската игра е на добро ниво, като според мен изборът на Jason Isaacs (най-вече познат ни като Луциус Малфой от Хари Потър) е повече от подходящ за ролята на герой с тежък характер, разкъсван от съмнения за почти всичко. Другите персонажи в сериала засега не се отличават с нищо различно от просто статични фигури, но вероятно с течение на времето това ще се промени.

Не мисля, че до този момент можем да кажем нещо специфично за звуковото оформление, след като то не е нищо особено и бледнее пред други драми. Все пак не това е силната страна на сериала.

С пилотния си епизод Awake показва големи амбиции, които тепърва обаче ще трябва да защитава и отстоява. Дайте шанс на шоуто, има голям шанс да ви хареса 🙂 .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − one =