Какво да очакваме от The Asset на FOX?

Колко много шпионски сериали видяхме през последното десетилетие! Станахме свидетели на пълния с обрати Alias, на развиващия се в реално време 24, на романтичната комедия Chuck, на тъмната история за отмъщение на Nikita и на разведряващия и малко наивен Covert Affairs.

Топ предложението в момента сред шпионските сериали е Homeland на Showtime. В сравнение с другите споменати, то изпъква с реалистичните си герои и ситуации.

Предстои ни нещо подобно – The Asset. Шоуто е тъмно, а героите са сложни и не само положителни. Главната героиня, Ана Кинг, е най-добрата в работата си на шпионин. Разчита хората добре, умее да лъже (дори тези, които обича). Сексът също е голяма част от живота ѝ. Не ѝ пречи да се прави на проститутка за работата си. Иска ми се да знам повече за това как е станала такава, но пилотният епизод не ни разкрива много. Вместо това ни показва първата мисия на героите – включително бомба, която избухва в хотел в Мексико.

Проблемът ми с това ново шоу е, че не съм сигурен защо да продължа да гледам. Главната героиня изглежда няма живот извън работата си.

В Homeland нещата стоят много по-добре – чудехме се дали сержант Броуди е терорист, но докато чакахме отговора се запознахме и със семейството му, и с целия заобикалящ го свят.

Да не говорим колко по-добър беше пилота на Alias. Светът около Сидни Бристоу се разпадна и се получи един от най-добрите пилотни епизоди някога!

24 също беше доста по-свежо в началото.

Мога да продължа, но мисля, че разбрахте какво искам да кажа.

Не съм сигурен какво прави сериала по-специален и различен (освен това, че е по-тъмен). Да, тъмен е и съм заинтригуван от Ана Кинг, но не знам дали ще ми е много интересно да я гледам. Сценарият всъщност е добър, но достатъчно ли е това? Това е въпросът и аз нямам отговор. Но, имайте в предвид, че винаги, когато съм се питал това, сериалът е потръгвал, но аз съм бил аут след четвърти епизод…

източник: travisyanan.blogspot.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × two =