След като разбрах, че Джефри Дийн Морган (Supernatural, Grey’s Anatomy) ще участва в сериал за Маями през 60те години, бях леко заинтригуван, макар че леко е много силно казано. Просто знаех, че ще го пробвам, защото пробвам почти всичко. Телевизията Starz отдавна вече навлиза в територията на HBO и Showtime, но все още не е успяла да ни дари с шоу, което да е нещо повече от голи мадами и ефектни битки.

Magic City се концентрира върху живота в Маями в средата на миналия век. Акцентът е върху луксозния хотел „Мирамар”, където отсядат всички важни особи. Голямата звезда в новогодишната вечер е Франк Синатра, а само на няколкостотин километра отвъд океана Фидел Кастро поема ръководството на Куба. Всички се тълпят към хотела, за да чуят песните на своя любимец – гангстери, стриптийзьорки, дилъри и полицаи. В този момент „Мирамар” е центърът на света. Но какво ще последва след празничната нощ?

Какво ще се последва наистина е важен въпрос, защото драми от този тип определено имат потенциал. За жалост първият епизод не беше особено интригуващ и интересът ми намаля значително.

Magic City изглежда доста автентичен. Качеството на декорите и костюмите е изпипано много, но с атмосферата се изчерпват полижителните неща. Историята изглежда обещаваща, но като цяло само обещава без да изпълнява. Надявам се сюжетът да се развие бързо, защото ако темпото е толкова мудно, колкото на пилотния епизод, плануваните осем епизода ще изглеждат като двайсет. Освен Джефри Дийн Морган, Олга Куриленко (която показва по-малко плът от обикновено, но това може би ще се промени) и Дани Хюстън, актьорите са предимно неизвестни, но се спряват в рамките на нормалното.

Като цяло идеята не е особено оригинална и началото е слабо, но Magic City има потенциала да се превърне в шоу, което заслужава да се гледа. Въпросът е колко бързо и дали въобще ще стане това.

  1. Hope

    на мен лично, след като изгледах първите 3 епизода, започна да ме интригува…за сега одобрявам, но ще чакам следващите 2-3 епизода, които за мен ще определят бъдещето му в моя списък сериали 😉

  2. Slobodan Milanov

    Доста се чудех дали да го гледам сериала, и все още се чудя, защото мразя да започна даден сериал и да го прекъсна защото съм се разочаровал, така че ще чакам още отзиви 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + 10 =