Започна "Кой уби Роузи Ларсън?" 2

The Killing представи един напрегнат първи сезон. Видяхме много драматични моменти. Кой ли не бе заподозрян в полицейското разследване на Линдън и Холдър. И въпреки че сценаристите многократно ни обещаваха, че ще разберем „Кой уби Роузи Ларсън?“ в първия сезон на сериала, това не се случи. След невероятния cliffhanger в края на сезон 1 много тв критици заклеймиха сериала и се обявиха против политиката на създателите. В крайна сметка сериалът отчиташе добри рейтинги и телевизия AMC реши да го поднови за втори сезон.

Определено можем да твърдим, че има отлив на зрители. Явно доста от тях са останали разочаровани от финала на сезон 1. Но точно сега е моментът нови зрители да се включат към сериала и да станат свидетели на дъждовната и мрачна атмосфера на град Сиатъл, прекрасната игра на номинираната за Еми и Златен Глобус Мирей Енос, невероятните интриги, развръзки и конспирации, които предлага сериалът.

Ако The Killing започна, поставяйки си една задача – да открие убиеца на Роузи Ларсън, то той ще даде рефреш, започвайки новия си сезон със същия въпрос, но ще добави и факта, че убийството на Роузи е част от нещо по-голямо. Всъщност в края на сезон 1 почти бяхме спипали виновника, но той се оказа натопен. Кандидатът за кмет Ричмънд имаше алиби, после изникнаха различни улики, впоследствие подправени, а накрая нямаше алиби. В крайна сметка той бе арестуван от дуото Линдън и Холдър за убийството на Роузи. Секунди след това беше и прострелян, но това е отделен въпрос. По-важното е, че се оказа, че двамата детективи са вървели по грешен път, а и мръсното, подкупно ченге Холдър спомогна затова, макар до последно да не го осъзнаваше.

Рефреш. Това е думата, която дава начало на новия сезон на „Убийството“. Връщаме се 13 епизода назад и отново започваме да търсим убиеца на Роузи, защото вече веднъж сме сгрешили. Нещата няма да са същите. Вече знаем за конспирация. Вероятно по-висшестоящи са замесени. Каква е била целта им? Възможно е да са искали Ричмънд да не успее на изборите и да загуби печално. Дали той е единствената причина за жестокото убийство на Роузи? Едно знаем със сигурност, убиецът на Роузи е на свобода и нашите герои ще трябва някак си отново да се сработят, за да го вкарат в затвора, където му е мястото. Дали ще успеят да разкрият голямата конспирация около убийството? Кой ще им пречи? Едно е сигурно, те рискуват живота си, но го дължат на семейство Ларсън, след като вече веднъж се издъниха.

Важно е да се спомене, че отново ни е обещано, че до края на втори сезон със сигурност ще знаем кой е убиецът на Роузи. Този път надали ще ни излъжат, защото и малкото зрители, които следят сериала, ще спрат, ако бъдат за втори път подведени. Засега обаче лично аз нямам отговор дали първите 13 епизода на сериала (сезон 1) бяха ненужни.

Полицейското разследване продължава довечера по AMC с епизод трети „Numb“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 4 =