Ако не си гледал трейлър и не си чел за сериала, началото ще те изненада – двамата главни герои, Травис и Уес, са при психолог за да изгладят връзката си. Малко по-късно разбираш, че сериалът не е за психолози, нито е за сложните отношения в брака между мъже, а нашите герои просто са детективи, изпратени на терапия от шефа си. И да, сериалът не е и адвокатски, както аз помислих заради името му.

И двамата имат трески за дялане, което е представено доста комично и веднага става ясно, че проблемите им не са само за пилотната серия. Травис е израстнал в домове за сираци и има остра нужда да го харесват и затова сваля всички жени наоколо. Това създава проблеми при разследването, защото се оказва, че вече е спал и не се е обадил на патолога, има връзка с друга жена от участъка и е спал с поне още няколко. В това отношение паралелите с Чарли от Двама мъже и половина са неизбежни. Прави впечатление също, че всички жени (а и мъже) са привлекателни, но то това си върви с жанра. Уес, от друга страна, има по-различни проблеми. След раздялата си с красивата адвокатка Алекс, той е оставил връзките на заден план и е концентриран в работата си. За него е очевидно, че е най-добрият детектив на планетата и не само партньорът му, а и целият участък трябва да му благодарят, че им върши работата.

Сериалът опитва едновременно да иронизира драмата между партньорите (в стил Анализирай това) и да ни показва по убийство на серия като стандартен криминален сериал. В пилота му се получава основно заради каризмата на двамата актьори и леко нестандартната постановка. Има слаби моменти, но съм склонен да ги простя, стига да задържат нивото и в следващите серии.

Актьорите са все познати лица – Травис си го гледал в Californication като Бен, едно от гаджетата на Карън, както и в The Good Wife, и FlashForward. Уес ти е познат от The Chicago Code. Шефът им в полицията е играл в редица филми, както и в 44 серии на пожарникарската драма Rescue Me. Психоложката я знаеш от FlashForward, също е играла и в Lost. И това са само основните герои, а ще видиш, че и в епизодичните роли са все познати, красиви лица. Избрани за теб.

В заключение ще кажа, че след първата серия очаквам с нетърпение втората. Сериалът има потенциал както да стане хит, така и да се превърне в сладникава боза. Предстои да разберем.

  1. Mimi

    Травис ми харесваше повече като Дарвин Ал Саид в Sleeper Cell.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three − 1 =