Spartacus приключва догодина

Последната битка на Спартак идва по-скоро отколкото си мислите.

Starz обяви, че следващият сезон на сериала ще е неговият последен. Добрата страна е обещанието на създателя Стивън ДеНайт, че оставащите епизоди ще са невероятни (вижте постера за финалния сезон тук). „Този сезон е по-голям от всичко, което сме правили досега” казва той. „Всичко ще е страхотно. Ще направим по-мащабни битки – измежду хиляди хора. Надяваме се, че феновете ще останат доволни.”

От месеци ДеНайт е бил 90% сигурен, че третият сезон, озаглавен „War of the Damned”, ще е и последен. Той обещава, че ще завършат историята добре. Казва, че пътят на Спартак приключва естествено.

„Историята в книгите представлява вълна след вълна римски сенатори, които Спартак побеждава, докато не идва Марк Крас” обяснява ДеНайт. „Затова ще изберем най-интересните моменти в неговите борби и ще ги покажем в един добър разказ. Искам да покажем силна история със силен антагонист.”

Spartacus имаше трудности по пътя си, откакто започна по Starz преди две години. Първият сезон на шоуто беше феномен. Неговият стил може би е вдъхновен от филма 300, но сериалът беше уникален с картините и диалозите си. Рейтингите започнаха скромно, а после се покачваха с всеки епизод, достигайки 6 милиона гледания.

Трагедия удари шоуто, когато звездата му Анди Уитфийлд обяви, че е болен от рак. Продукцията на сезон две се забави. Gods of the Arena задържа сериала функциониращ, докато всички се надяваха актьора да оздравее. В крайна сметка главната роля бе дадена на Лиъм МакИнтайър, който я взе във втори сезон. „Шоуто винаги е било предизвикателство” казва ДеНайт. „Благодаря много на Starz. По друга телевизия смъртта на главния актьор би означавала край и за сериала, но Starz почувстваха, че дължи на Анди да продължим.”

В последните епизоди Спартак поведе бандата си от роби към победата срещу римляните във Везувий, където победи големия си противник Гай Клавдий Глабер. EW.com заявиха, че в новия сезон ще участват Тод Ласанс като Юлий Цезар и Саймън Мерелс като Крас.

ДеНайт казва, че Крас ще е страховит враг. „Още щом го видите в първи епизод ще разберете, че той е поне толкова хитър и опасен, колкото Спартак.”

Spartacus ще остави наследство в телевизията, като сериалът, който разшири употребата на технологията със зеления екран (нито една сцена не е заснета навън) и вкара в интересния сюжет сцени с много секс и насилие. Няма друг сериал като този.

„Предпочитам да завършим сериала преди на публиката да му омръзне” казва ДеНайт. „Искаме да направим 10-те най-добри епизода. Нямам търпение феновете да ги видят.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 3 =