Ripper Street – Резюме и тийзър

Действието се развива през април 1889 година – шест месеца след последното убийство на Джак Изкормвача Източен Лондон се събужда в крехък покой, надявайки се, че терорът на убиеца може би най-накрая е приключил. Никъде това не важи толкова, колкото по коридорите на Отдел H, полицейския участък, който е натоварен със задачата да пази мира в хаоса на Уайтчапъл. Мъжете от участъка преследваха този маниак, но не успяха да го хванат.

Ripper Street е тяхната история. Процедурен полицейски сериал, развиващ се в шумните улици на Източен Лондон, докато изтича последното десетилетие на 19 век. Участък H бе отговорен за запазването на реда в сравнително малка зона, едва 1% квадратни мили, но там бяха натъпкани около 67 хиляди души; кипяща, шумяща маса от бедни и изгонени.

Между фабриките, бедняшките къщи, месарниците и кръчмите, които преобладават в тази част на града, действа детектив инспектор Едмън Рийд (Матю Макфейдън) – детектив с напредничаво мислене, който е измъчван от трагична грешка в миналото. Придружаван от винаги лоялния детектив сержант Бенет Дрейк (Джероум Флин) и неземната брилянтност на военния хирург от САЩ капитан Хоумър Джаксън (Адам Ротенбърг), Рийд иска да раздаде правосъдие и защити правилата на закона в свят, който винаги е на ръба на хаоса.

Ripper Street не е поредната история тип „хвани изкормвача“, а по-скоро измислена обиколка в сърцето на лондонски квартал, живеещ в пропития с кръв резултат от този все така анонимен убиец. Това е разследващ процедурен сериал за отдадени полицаи, за които живота и престъпленията продължават. Ето го краткия, но интригуващ тийзър на сериала.

[jwplayer mediaid=“26770″]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × two =