Въпреки че попада в категорията на докторските сериали, The Mob Doctor е много повече от това. Творението на Fox успешно съчетава операциите в болницата заедно със сделките и поръчките на мафията и така ни предоставя нещо оригинално и различно от Grey’s Anathomy или Nurse Jackie например. Безспорно за мен сериалът, ако не попадение, то поне е качествена продукция от над средното ниво.

Историята разказва за д-р Grace Devlin – докторка, която се съгласява да се грижи за членовете на мафията, ако пощадят брат ѝ. Така изведнъж Grace се оказва въвлечена в много повече, отколкото е приела. Пилотната серия беше изпипана, бърза и стегната – точно както трябва да започват всички сериали. В хода на действието се разкрива и част от характерите на второстепенните герои, които между другото са допълнителен плюс. Според мен шансът за развитие в следващите епизоди е голям и ако нещата провървят The Mob Doctor ще е един сериозен кандидат за подновяване на края на сезона. Макар че основният фактор за подновяването е рейтинга, а той не е достатъчен за евентуален втори сезон.

Актьорският състав е добре подбран, но това е нормално, когато говорим за величина като FoxJordana Spiro е в главната роля, а компания и правят Zeljko Ivanek (Heroes, The Event, Hannibal, Live Free or Die Hard), William Forsythe (The Rock, Once Upon a Time in America) и James Carpinello (The Punisher, The Good Wife).

The Mob Doctor ми хареса и си мисля, че ще се хареса и на повечето от вас. Дайте му шанс в късната неделна вечер, точно преди началото на новата седмица.

  1. има идея на оригинална смесица от жанрове, спор няма, но някак не ме грабна, така както ми се искаше…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 3 =