Пореден ден и с него пореден сериал на The CW, който ни показва красиви хора, които не правят нищо друго освен да изглеждат красиво. Никога не съм очаквал Beauty and the Beast да е добър, но това, което видях, беше под всякаква критика.

Дебютният епизод ни представя по възможно най-объркващ начин срещата между главните герои. Красавицата Кат Чандлър (Кристен Крюк) работи като барманка. Когато акумулаторът на колата ѝ се скапва, майка ѝ пристига, за да ѝ помогне, но бива убита от двама бабаита. Кат избягва в гората, но преди да бъде хваната от тях някакъв „звяр” (Джей Райън) се появява и ги избива. 9 години по-късно Кат е полицай в Ню Йорк и един от случаите ѝ я отвежда отново при „звяра”. Става ясно, че той е доктор Винсънт Келер, който е постъпил в армията и се е подложил на експеримент, който го е превърнал в супер войник. Няма да ви разказвам повече, защото точно тук трябва да се откажете и да отидете да гледате нещо друго.

За шоу, което се казва Beauty and the Beast, звярът е прекалено красив. Сценарият се опитва да го оприличи на Хълк, но ние виждаме само Капитан Америка. Може би, ако го бяха кръстили Beauty and the other Beauty, щяха да имат повече успех. Единствените „зверски” неща в Джей Райън са белега на бузата му и проблемите му с гнева, които, ако трябва да бъдем честни, не са толкова големи.

Друга критика отнася Кристен Крюк, която играе ченге. Дори докато го пиша ми звучи нереалистично, а на екран е още по-нелепо. Хубаво е, че главната героиня няма да е типичната девойка в беда, но да хванеш Крюк да играе полицай е просто абсурдно. Дори и в сцената, в която тя преби няколко човека, не изглеждаше правдоподобно.

Също така липсва всякаква химия между актьорите, което е голям фал за подобна продукция. Неизбежният им романс изглежда лишен от всякакъв живот. Двамата си разменят цитатчета от справочника за любовни клишета и не се забелязва никакъв конфликт между тях. Хвърлят се някакви реплики, че Винсънт е чудовище, но когато приличаш на модел на мъжко бельо ефектът се губи. А вътрешната „чудовищност”, която би трябвало да притежава пичът, се състои от няколко изръмжавания и споменаване, че е ядосан.

Сценаристите Дженифър Левин и Джери Купър са се забили толкова жестоко в клишетата на романтично фантастичния жанр, че ще им трябват повече от няколко красиви актьори, за да се измъкнат. Надявам се, че ветераните от Smallville Браян Питърсън и Кели Сондърс ще им помогнат да намерят правилния път.

При Beauty and the Beast зависи изцяло на това по какъв начин гледате на сериалите на The CW. Ако търсите нещо криминално с красиви, но не особено талантливи актьори, популярна в момента музика и клиширана любовна история, то това е точно за вас. Ако търсите нещо по-качествено, най-добре да се насочите към някое от другите предложения за тази есен.

 1. Lili Slavova

  Когато на някой не му е интересен някой филм просто не го гледа,както и аз не харесвам много филми но не пиша нищо за тях,нито хубаво а още по малко лошо.

  • Dagodfather

   Всеки има право да изразява собствените си възгледи и мнения.

 2. Алекс

  Напоследък много се дразня от това, че всеки втори филм е сравняван с TWILIGHT!!! Достатъчно е да има момиче и момче, може би някаква невъзможна любов и главни герои с проблеми (като последните две не са задължителни) и това веднага се превръща в слаба имитация на тъй известната сага Здрач, която също понесе много критики, но въпреки това стигна до финала.
  За всеки сериал си има зрители… и възрастова група. На едни им харесва на други не. Всеки си има мнение и предпочитания.

 3. И на мен ми се стори блудкав. Поредният опит да се направи нещо като Twighlight или The Vampire Diaries. Все пак ще пробвам и втора серия – кой знае, може да потръгне 😉

  • Не знам от мазохизъм ли или от нещо друго, но изгледах 6 серии и сериалът не само не става по-добър, но постепенно се превръща в пълна отврат. Дано скоро му теглят куршума.

   • Алекс

    Аз ако не харесам първата серия не мога да гледам по нататък. Така де, кой би изгубил още 40 минути от живота си, за втория епизод, ако първия не е успял да го грабне с нещо (каквото и да е). А и кой би подложил себе си на ужаса, да изгледа още 6 серии от тази „пълна отврат“. Може би е мазохизъм…, а може би нещо друго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × two =