Браян Фулър определено няма успех със сериалите. След като Wonderfalls и Pushing Daisies бяха спрени набързо, а Dead Like Me продължи без неговото участие, сега той за пореден път се опитва да навлезе в света на телевизията. За жалост по всичко личи, че отново ще го прецакат. Явно типичният за него нестандартен и странен хумор за пореден път не се е харесал на телевизионните шефчета. Това не вещае нищо хубаво и за другия му нов проект Hannibal, който ще се завърти по NBC по някое време следващата година.

Mockingbird Lane е римейк на класическата комедия от 60-те години – The Munsters. Тази версия обаче е много по-мрачна, по-изчанчена и с по-различен хумор. В пилотния и засега единствен епизод се запознаваме със странното семейство Мънстърс. Неговите членове са бащата Хърман, който е нещо като чудовището на Франкенщайн, съпругата му вампир Лили (Порша Де Роси), синът им върколак Еди (Мейсън Кук), дядото, който се казва Дядо – също вамприр (Еди Изард), и нормалната братовчедка Мерилин (Чарити Уейкфийлд). Главните герои се нанасят във викторианското имение на “Мокингбърд Лейн” 1313, въпреки че там са станали няколко убийства. Сюжетът се завърта около Еди, който тъкмо разбира, че е върколак и баща му, който се нуждае от ново сърце, с което да може да продължи да обича жена си, както досега.

След дълги размисли и страсти NBC решиха, че не са доволни от продукцията, но после се сетиха, че може да излъчат пилота и да видят дали на хората ще им хареса. Така че, ако искате да има сериал, постарайте се телевизията да разбере мнението ви.

Аз лично съм раздвоен. Пилотният епизод, макар и стилно написан и режисиран, не успя да ме въведе изцяло в обстановката. До последно не бях сигурен кой герой кой е, какво чудовище е и какви са мотивациите му. Атмосферата беше много сюрреалистична и колоритна, но пък така и не стана ясно дали тонът ще е сериозен или комедиен. Някои от сцените бяха все едно взети от стандартен хорър, а други от случаен филм на Тим Бъртън. Оригиналът е стандартна комедия, но в подхода на Фулър няма нищо стандартно и това май ще му изиграе лоша шега отново. Трудно е да промотираш нещо като комедия и в него да има вампир, който през половината време е омазан в кръв.

От друга страна актьорският състав е великолепен. Джери О’Конъл (Sliders, Crossing Jordan) е страхотен като милия и неуверен баща, който просто иска да се грижи за семейството си. Мейсън Кук (Spy Kids 4) също се спрява добре като момче, изправено пред разкритието, че ще му растат косми на повече места отколкото си мисли. Най-доброто изпълнение обаче е на Еди Изард като Дядо. Той е скандален, ужасяващ и едновременно с това забавен ексцентрик, който със сигурност ще уплаши малките деца. Порша де Роси (Arrested Development) за жалост има доста малко екранно време и недостатъчно материал, с който да работи. Сигурен съм, че Фулър е имал намерение да я използва много повече в бъдеще.

Ако харесвате quirky offbeat шоута или сте запознати с творчеството на Браян Фулър задължително трябва да хвърлите едно око на Mockingbird Lane. Aко ли не, то все пак може да отделите 40 минути, за да проверите, защото не се знае кое ще ви зариби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × four =