Bansheeда. Бивш затворник се покрива в малкото градче Banshee и по стечение на обстоятелствата става новия шериф в града. Главният има харизма, а основният отрицателен герой е точно какъвто харесвам – пуснал е пипалата си навсякъде и много хора го мислят за закрилник на града. Сблъсъкът между двамата се очертава да е интересен. Освен това има секс и насилие без цензура, та насладата ще е пълна. За по-изчерпателно ревю, прочети ревюто ни във Firstlook.

The Carrie Diaries – да. Сериал за Кари Брадшоу на млади години. Кари, както знаеш, е една от четирите главни героини в Сексът и градът. След доста слабите игрални филми по темата очаквах и този сериал да не е нищо особено, но той ме изненада. Започва като типична тинейджърска комедийна драма, но бързо ти показва, че е нещо повече. Кари не е „стандартната“ леко свита ученичка, която си свикнал да гледаш в подобни роли, а и приятелките й не се вписват в клишето. Дори момчето-мечта в училището някак излиза от калъпа. Обещаващо начало, ще видим как ще потръгне.

Utopia – да. Британска история, която като повечето британски неща, не мога съвсем да определя като драма, трилър или нещо друго. В центъра на нещата е един комикс (Utopia), феновете му, които общуват чрез форум, както и двама психопати, които избиват доста народ, за да докопат тайнствения втори том на комикса. Бърз, напрегнат и на моменти сюрреалистичен – почти като комикс. Струва си.

Legit – не. За комика Джим, приятелят му Стив и брата на Стив, Били. В пилотната серия ще видиш как Джим и Стив опитват да уредят секс на Били, който е в инвалидна количка и с проблеми с дишането. Никой от персонажите не е особено приятен, може би затова не харесах сериала. В ролята на Били ще видиш винаги забавния D.J. Qualls, но дори и това не успя да ме спечели да гледам още една серия.

Cracked – става. Ченге с психически проблеми е преместено в психо-отдела в полицията, където му се налага да работи с партньор-психиатър. Ще видиш стандартния случай-на-седмица стил, като случаите са свързани по някакъв начин с хора с психични проблеми. Сериалът има потенциал, но го оценявам със ‘става’ заради леко стандартния си сценарий (Perception, Common Law, Monk и куп други засягат по един или друг начин темата). Обнадеждаващо е наличието на куп звезди в каста и гостите на сериите – в главната роля ще видиш David Sutcliffe, антигероят от Gilmore Girls и познат от още куп сериали. В полицията работи още Mayko Nguyen, която ми направи добро впечатление първо в ReGenesis, а после я гледах в Against the Wall и Rookie Blue. Във втора серия като гост ще видиш Enrico Colantoni, добре познат като Elias в Person of Interest и сержант Грегъри Паркър във Flashpoint. Предполагам ти прави впечатление, че всички изброени актьори са канадци, та няма да те изненадам като кажа, че и сериалът е канадски 🙂

 

  1. Hope

    „След доста слабите игрални филми…“ (Сексът и градът) ц-ц-ц недей така Гимли…те ме накараха (и доста други мои познати) да изгледам целия сериал…филмите са си доста добри, въпреки, че буквално ме тикаха насила да вляза в киносалона първоначално…

    • На мен оригиналният сериал ми беше любим навремето и това нямаше как да не ми вдигне очакванията за филмите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen − 10 =