Когато за първи път чух за Zero Hour си казах: „Спрян след три седмици.” Сега, когато вече съм гледал пилотния епизод, мога да кажа без съмнение: „Спрян след две седмици и останалите епизоди няма да бъдат излъчени освен по интернет.”

Сериалът разказва историята на Ханк Галистън (Антъни Едуардс) – собственик на списание за паранормалното. Kогато жена му бива отвлечена от странен човек на име Белият Винсънт ((Майкъл Никвист), Ханк бива въвлечен в една от най-големите конспирации в човешката история, която се простира не само в целия свят, но и назад във вековете.

Всичко звучи като епична комбинация между Индиана Джоунс и LOST, но това е само на хартия. На екрана нещата изглеждат доста абсурдни. Първо Антъни Едуардс (ER) не прилича на секси археолог, а по-скоро на 50-годишен алкохолик, който не може да влезе във Facebook профила си. Сценарият обаче прави персонажът му да изглежда изключително буден и интелигентен човек, който мисли постоянно и винаги е една крачка пред ФБР, че дори и пред Белият Винсънт, който уж трябва да е супер хитрият терорист. Майкъл Никвист (Mission Impossible: Ghost Protocol) също прилича на източноевропейски пияндурник, но това малко повече се вписва в персонажа му. Останалите актьори си пасват повече с ролите си, но за сметка на това персонажите им са повече от излишни и двуизмерни.

Zero Hour подобно на много други сериали (Rubicon, The Event) се опитва да спечели зрителите със сложна конспирация. За жалост мистерията става ясна още в края на епизода, когато едно 90-годишно старче едва ли не казва на главните герои абсолютно всичко, което трябва да се знае в прав текст. Освен това никой не прекарва повече от минута над загадките, които им се представят, а се сещат за всичко на секундата. Надявам се сценаристите да имат няколко трика под клавиатурите си, защото иначе единствената тайна, която остава, е колко време ABC ще държи сериала на екран при положение, че не му е направила никаква реклама освен да го пуснe в интернет една седмица преди излъчването.

Не знам с каква идея телевизията е решила, че от Zero Hour може да се получи нещо смислено, а може би и те не знаят. Хубаво ще е в следващите няколко епизода да има значително подобрение, защото иначе всичко е една голяма загуба на време.

  1. Marissa

    The Event беше добър. Жалко, че го прекратиха само след един сезон. Дайте шанс на Zero Hour да се развие. Вече има общо 5 излезнали епизода и не изглежда по-зле от много слаби сериали, които са подновени за 2-ри, 3-ти и т.н. сезони.

  2. Hope

    Еха…много интересно, но може би прекалено остро…мен пък учудващо ме заинтригува, а много трудно нов сериал ми привлича вниманието напоследък…и аз съм съгласна, че Антъни Едуардс не е най-подходящото лице на шоуто, но пък може да се докаже – телевизията има нужда от нов, свеж сериал за конспирации…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 2 =