Животът имитира изкуството. Или в случая животът имитира изкуството имитира The Following. Това е най-лесният, но не непременно най-добрият начин да се опише Cult. A eто и по-трудния и по-разбираем:

Братът на разследващия журналист Джеф Сефтън (Мат Дейвис) изчезва мистериозно. По всичко личи, че изчезването му е свързано с мистериозния сериал Cult, който е популярен с вманиачените си фенове. Докато търси брат си, Джеф се запознава със Скай (Джесика Лукас), която работи за сериала. Двамата откриват, че редица фенове… Всъщност по-хубаво да не знаете какво откриват, защото това е една от големите мистерии. Самият сериал в сериала разказва за Били Грим (Робърт Непър) – лидерът на култ, чиито последователи извършават съмнителни деяния. Култът е разследван от лосанджелиския детектив Кели Колинс (Алона Тол). Ако си мислите, че всичко това ви напомня на The Following, който дебютира наскоро, наистина е така. Единствената разлика е, че тук всичко е по-забъркано.

Рокни С. О‘Банон (любимият ми Farscape) е основният сценарист и след пилотния епизод мога да опиша ситуацията като объркаваща, но с големи количества потенциал. О’ Банон знае как да изгради завладяваща история с интересни персонажи и се надявам в бъдеще да наблегне малко повече на героите, а не на мистериите около сюжета. Самите мистерии са от мистериозни по-мистериозни и макар че в момента всичко изглежда що-годе реалистично се надявам да се намеси и нещо свръхестествено в последствие.

Актьорите не са най-талантливите на света, но отговарят на изискаванията на The CW. Демек млади и красиви са. Без Робърт Непър (Prison Break) естествено, но на него му е позволено да е стар, тъй като е най-талантливият от всички. И изпълнението му е направо смразяващо. За момента изглежда, че той ще е злодеят или поне лицето на злодея, тъй като нищо не е такова, каквото изглежда.

За 40-те минути на епизода се случват доста неща и едновременно с това почти нищо. Цялото време е отделено да се въведе зрителят в атмосферата. Трудно е да правиш един сериал, а още по-трудно е да правиш два едновременно. „Фалшивият” Cult съдържа долнопробна актьорска игра и бая евтин диалог, но предполагам, че това е, за да може да се прави разлика между фикцията и реалността.

Не знам дали Cult ще намери зрители, но определено трябва да му се даде шанс, защото има какво да покаже. А и се надявам О’Банон да викне старото си приятелче Бен Браудър за някоя роля.

  1. Hope

    След толкова реклама и популяризацията на сериала, може би, очаквах повече…на мен лично ми беше малко скучен – имаше интригуващи неща, но не и да зомбясаш пред екрана от интерес…

  2. на мен ми хареса, защото обичам мистерии, но ми изглежда прекалено объркващо за американски мозък. дано да греша, и да има успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen + fifteen =