Травис Фимел, Гейбриъл Бърн, Джеслин Гилсиг, Густаф Скарсгард, Клайв Станден, Катрин Уиник и Джордж Благден ще участват във Vikings, създаден и написан от Майкъл Хърст.

Думата “Викинг” е синоним на бруталност, терор и мистерия още откакто норвежците войни се появили на бреговете на Англия и Франция в края на 8 век. Важна част от митологията, която се развила около тях, била известната им варварщина и липсата на жал. Истината за викингите е доста по-сложна, дълбока и по-силна от това, което предполага репутацията им.

Необикновените истории за животите и епичните приключения на тези войни се разказват във Vikings, нов сериал от 9 части, чиято премиера е в неделя, 3 март по History Channel. Драмата описва света на тези нападатели, търговци и изследователи – не от външна гледна точка, но чрез очите на викингското общество.

Докато Vikings е изпълнен с конфликти, война и кръвопролития – все пак това са били екстремни времена – това всъщност е семейна сага. Сериалът следва приключенията на Рагнар Лотброк (Травис Фимел – The Beast, Baytown Outlaws), любопитен, завладяващ мъж, който винаги иска да премине през бариери и да открие нови светове за завладяване. Млад семеен фермер, Рагнар е дълбоко отчаян от неприключенската политика на местния вожд, Ърл Харалдсън (Гейбриъл Бърн – In Treatment, Usual Suspects, Millers Crossing), който продължава да изпраща викингите на изток всяко лято към балтийските щати и към Русия.

Vikings се основава на амбициите на Рагнар да открие цивилизации през великия океан на запад, както и неизбежните конфликти по пътя. С помощта на добрия си приятел Флоки (Густаф Скасгард – The Way Back), те създават ново поколение лодки – по-бързи, по-гладки и по-красиво направени от всичко друго в морето.

Сериалът също ще разкрие как Викингите – последните езичници – са почитали древни богове като Один, Тор, Фрея и Локи. Рагнар твърди, че е директен наследник на Один, който освен, че е богът на повалените в битка войни, е и богът на любознанието.

Към Фимел, Бърн и Скасгард се присъединяват Катрин Уиник (Bones, Love and Other Drugs, The Black Marks) в ролята на Легерта, свирепа девойка на щита, също така и жена на Рагнар; Джесалин Гилсиг (Glee, Heroes, Nip/Tuck, Friday Night Lights) в ролята на Сиги, красивата жена на Ърл Харалдсън; Джордж Благден (Les Miserables, Wraths of the Titans) в ролята на Ателстан, млад невинен христиански монах, пленен от Рагнар в първото му пътешествие до Англия; и Клайв Стандън (Camelot, Robin Hood) в ролята на Роло, импулсивния и див брат на Рагнар.

Създаден и написан от Майкъл Хърст – един от най-добрите разказвачи в индустрията (спечелилия Academy Award филм Elizabeth; и номинирания за Еми и Златен Глобус сериал The Tudors), Майкъл ще е също изпълнителен продуцент с Морган О’Съливан от World 2000 (The Count of Monte Cristo; The Tudors), Джон Уебър от Take 5 Productions (The Tudors; The Borgias), Шери Марш, Алън Гасмър, Джеймс Флин (The Tudors; The Borgias) и Шийла Хокин (The Tudors; The Borgias). Дърк Хуугстра и Джулиън П. Хобс са изпълнителни продуценти начело на продукцията за History Channel.

Vikings е международен ирландо-канадски проект, съ-продуциран от World 2000 и Take 5 Productions. History ще го излъчи в САЩ. MGM Television пък ще го излъчи за световната публика, като по този начин ще стане международен дистрибутор извън Ирландия, Канада и САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × three =