Холивуд – тази мистична земя, където всяко успешно произведение има поне няколко продължения, прикуъли и ребути. Там ни пренася новото предложение на телевизия A&Е, която реши да избърше прахта от лентите на Хичкок и точно когато има не един, а два филма за него, ни предоставя прикуъл на Psycho.

Bates Motel e модерен преразказ на юношеските години на психопата Норман Бейтс (Фреди Хаймор). След смъртта на баща му, той и майка му Норма (Вера Фармига) купуват стар мотел и готическа къща и се преместват да живеят там.

Psycho вече има няколко продължения, но те са евтини филми, които са търсили лесни пари от славата на Хичкок. Сериалът е съвсем друга бира. Той се опитва да разкаже тази част от историята, която е само загатната в оригинала. Тук за първи път виждаме сбърканите взаимоотношения между Норман и майка му. И точно затова ще си заслужава гледането. Пилотният епизод дава заявка, че тяхната връзка ще е от странна по-странна. Макар че Норма изглежда като майка, която просто е привързана към сина си, ситуацията ще ескалира с всеки следващ епизод докато се стигне до Серсей Ланистър/Джейми Ланистър ниво на привързаност.

Вера Фармига (The Departed) и порасналият Фреди Хаймор (Charlie and the Chocolate Factory) нямат опит с телевизията, но химията между тях е удивителна. Те се държат като истинско семейство във всяка една сцена. Нестор Карбонел (LOST) има роля на шериф и по-всичко личи, че ще е най-заблуденият персонаж, защото се изпикава точно до един труп без да забележи нищо. Останалият актьорски състав се състои от Никола Пелц, Майк Вогел, Оливия Кук и Макс Териот.

От епизода останах с впечатлението, че форматът на шоуто ще наподобява този на Dexter. Норман и майка му няма да са единствените психопати, а ще има и други, които ще бъдат убити и захвърлени в близката река накрая на сезона. Това предполагам ще е по-стандартната част от Bates Motel, която няма да е особено интересна. Но все пак се надявам Карлтън Кюз и останалите сценаристи да измислят интересни сюжетни линии, които да запълват времето на семейство Бейтс.

А&Е никога не са имали успех с драматичните сериали и повечето от тях не доживяват до трети сезон, но мисля, че тук ще уцелят в десетката и ще пожънат успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 + nineteen =