BBC America и канадската телевизия Space ни представят новия си научнофантастичен сериал – Orphan Black.

Шоуто проследява приключенията Сара – сирак и измамник. След като вижда самоубийството на жена, която страшно много прилича на нея, тя решава да открадне самоличността ѝ. Очаквайки да реши всичките си проблеми с парите на двойничката си, Сара се забърква в още по-големи неприятности. Мистерията се задълбочава, когато се появява и трети двойник.

Не знаех нищо за Orphan Black преди да го гледам (освен, че концепцията ще e клонинги) и бях приятно изненадан. Сериалът започва като конспиративен трилър, а не като фантастична драма, но бързото темпо и приятната актьорска игра успяват веднага да вкарат зрителя в ситуацията. Историята не губи излишно време в експозиция, а ни запознава с героите постепенно. До последно се пази в тайна, че двойничките на Сара са клонинги. Толкова до последно, че думата клонинг не се споменава въобще. Нещо като зомби в повече филми за зомбита.

На пръг поглед Сара (Татяна Маслани) изглежда като секси, но неприятна мацка, която е по-скоро антагонист вместо протагонист, но към края на епизода зрителите ще започнат леко да ѝ съчувстват. Това е най-вече заради играта на Маслани. Тя е в почти всяка сцена, а в някои сцени даже по няколко пъти, и се спрява перфектно с изиграването на няколко различни роли. Другите актьори също не са пренебрегване. Джордан Гаварис (Unnatural History) играе доведения брат на Сара и е основния извор на хумор. Другата част на каста се състои от Дилан Брус и Мариа Дойл Кенеди, но те имаха прекалено малки роли в пилотния епизод.

Вкратце Orphan Black определено си заслужава и се очертава, че ще е поредният канадски/британски сериал, който ще трябва да се следи.

  1. Ralina Georgieva

    Невероятен, страхотен и уникален филм .. Изгледах го за 1 ден , жалко , че е само 10 епизода и още по-жалко, че следващия сезон е плануван да бъде излъчен пролетта на 2014. Голямо чакане ще падне , но филма наистина си заслужава всяка секунда .. последната серия беше умопомрачителна 🙂 Ще се радвам много ако успеете да качите малко повече инфор за сериала 🙂 Ако се налага аз ще помогна , този филм си заслужава повече хора да го гледат 🙂

  2. Jujulette

    Наистина е интересен а като се прибави към казаното и факта че в него играе радостта за женските очи Dylan Bruce филма си е направо неизпускаем!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − eight =