И USA Network се впуска в комедийния жанр

След HBO, Showtime и FX сега и USA Network се присъединява в опитите на останалите кабелни телевизии да произведат успешни комедийни сериали. Телевизията даде зелена светлина на първите си половинчасови комедии, поръчвайки сериалите Sirens от Денис Лийри (Rescue Me) и Боб Фишър (Weddings Crashers), както и Playing House от Джесика Ст. Клеър (Bridesmaids, Best Friends Forever) и Ленън Пархам (Best Friends Forever, Accidentally On Purpose). USA Network също така поръча пилотен епизод на комедията Love Is Dead. Новите сериали ще дебютират в първата половина на 2014 и ще се допълват добре с повторенията на Modern Family, спечелилата награди топ комедия.

“Това е правилният момент за вкарване на оригинални половинчасови комедии за зрителите на USA. Modern Family ще се присъедини през есента и можем да го използваме, за да помогне на нови оригинални сериали в жанра” – каза Крис МакКъмбър, вицепрезидент на USA Network. “Новите ни сериали са от едни от най-добрите комици в бизнеса и отразяват стила на USA – страхотни герои, добра реализация и завладяващо разказана история” – каза Джеф Уочел, вицепрезидент на USA Network.

От отличителния комедиен поглед на Лийри и Фишър Sirens следва 3 от най-добрите служители на Спешна медицинска помощ в Чикаго, чиито понякога глупави, самодоволни и даже саморазрушителни личности правят невъзможно поддържането на връзки и приятелства. Те обаче са добре квалифицирани, когато става въпрос за спасяване на хора. Базиран на британски формат, в Sirens участват Майкъл Росли (Pan Am), Кевин Дейниълс (Modern Family), Джесика МакНейм (The Vow) и Кевин Бигли (Game Change). Лийри и Фишър ще напишат заедно пилотната серия и ще са изпълнителни продуценти на сериала. Джим Серпико (Rescue Me) и Хал Вогъл от Apostle, Дейвид Аукин (Hyde Park on Hudson) и Дейвид Лийч от Daybreak Pictures също ще са изпълнителни продуценти. Сериалът е от Apostle, Fox Television Studios и Daybreak Pictures и се снима в Чикаго.

Playing House е комедия, показваща какво се случва, когато двама най-добри приятели се съберат отново точно когато се нуждаят най-много един от друг. Сериалът е вдъхновен от силното приятелство между Ст. Келър и Пархам. В Playing House бъдещата майка Маги (Пархам) моли самотната кариеристка Ема (Ст. Клеър) да се върне от работата ѝ в чужбина, за да присъства на кръщенето на бебето. Но Маги няма представа какво я очаква. Пархам и Ст. Клеър ще са изпълнителни продуценти заедно със Скот Армстронг (The Hangover: Part II, Old School) и Рави Нандан (Best Friends Forever, Animal Practice) от American Work. Сериалът е от Universal Cable Productions и American Work.

Love Is Dead: комедията се развива в уникална фирма, която специализира в разтрогването на любовни връзки – рационално, състръдателно и старателно – от името на тези, които не искат да са там, когато това стане. Това е неконвенционалната комедия, която пита: “Ако любовта е толкова непостоянна, защо се връщаме за още и още?”. Написан от Зев Боров (Chuck), който също ще е изпълнителен продуцент, пилотният епизод е от Universal Cable Productions и Gaumont International Television. Кейти О’Конъл, Елиса Рот, Сидони Думас и Кристоф Рианди също са изпълнителни продуценти за Gaumont International Television. Пилотната серия е базирана на спечелилия награди кратък френски филм със същото име, написан и режисиран от Ерик Капитайн и продуциран от Карол Ламбърт и Карин Русзниевски от De Films Aiguille.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 5 =