Новата продукция на Netflix не е с Кевин Спейси, но успя да прикове погледа ми пред екрана и да избута другите, за да заеме челното място в класацията за май.

hemlock-grove-landon-liboiron-bill-skarsgard

Действието се развива в малко градче, в което се случва ужасяващо убийство. Атмосферата е нагнетена и голяма част от хората са наплашени от създанието, което броди из горите около града. Постепенно разбираме, че част от хората не са точно хора; други пък имат някакви специални умения, като това да вменяват на другите какво да правят или да викат духове. Двама младежи – циганчето Питър и богаташкия син Роман (на снимката) – решават да намерят убиеца сами, като в същото време част от обитателите на градчето подозират, че един от тях е чудовището. Сюжетът става все по-заплетен с напредването на сериала и добре, че добрите хорица от Netflix са решили да пуснат всички серии накуп, за да можеш да ги изгледаш и да не гризеш нокти седмица след седмица.

Freya-Tingley
Единствената по-известна актриса е Фамке Янсен, която играе Оливия, властната майка на Роман. Питър (Landon Liboiron) може да си го гледал в Terra Nova, а за Роман (Bill Skarsgard) това е първа роля.penelope-mitchell-hemlock-grove-exclusive-interview-02 Същото може да се каже и за двете им съученички Кристина (Freya Tingley, вляво), която мечтае да стане писател и Лета (Penelope Mitchell, вдясно), която упорито крие от кого е бременна. И докато Кристина е по-встрани от двамата красавци, Лета е братовчедка на Роман и е тайно влюбена в Питър.

Другите претенденти за сериал на месеца през май са Hannibal, който грабна приза миналия месец; Psych, където Шон почти стана кмет, после се прояви като радио водещ, за да се сблъска в края на месеца с новия шеф на полицията; и Maron, който е нещо като автобиографичен сериал на комика Marc Maron, който опитва да е новият Louis CK, но не му се получава съвсем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight − six =