По-рано днес в twitter акаунта си Сю Въртю, съпруга на Стивън Мофат и изпълнителен продуцент на Sherlock, съобщи изненадващо името на актьора, който ще бъде новия злодей в следващия сезон на сериала.

Ларс Микелсен, брат на Мадс Микелсен (Hannibal) и познат от датските сериали Borgen и Forbrydelsen (по който американският The Killing е базиран), ще влезе в ролята на Чарлз Огъстъс Магнасън.

Артър Конан Дойл е писал „Приключението на Чарлз Огъст Милвъртън“, която е една от 56-те кратки истории за Шерлок Холмс. Истинското вдъхновение за създаването на героя идва от Чарлз Огъстъс Хоуел, търговец на картини и изнудвач, най-добре познат за това, че е накарал поета Данте Габриел Росети да изрови поемите, които е заровил с жена си Елизабет Сидал. Хоуел умира през 1890 година и е намерен с прерязано гърло и с монета в устата си. Девет години по-късно Дойл включва в историите си личността на Хоуел, но променя името му. В споменатата по-горе история Шерлок е нает да намери и върне компрометиращи писма от един от най-добрите изнудвачи – Милвъртън.

Припомняме ви, че вторият сезон на Sherlock приключи през януари 2012, но снимките за третия сезон започнаха чак през март 2013. Очаква се третият сезон да започне най-късно до края на тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − 4 =