От няколко дни тече новото състезание на TVseries България. То се провежда във форума ни. В рамките на три дни потребителите на форума имаха време да номинират до три сериала, които според тях заслужават да грабнат приза за най-добър сериал за последните 10 години. В крайна сметка номинирани станаха точно 31 сериала, които бяха разпределени в 6 различни групи. На 25 юли стартира груповата фаза в отсяването на сериалите като се очаква накрая да останат само 12. Оценяването се извършва чрез точкова система (от 1 до 3 точки). Сред номинираните сериали са 24, The Vampire Diaries, Fringe, House, Prison Break, The Big Bang Theory, Lost, Game of Thrones и други. Битката между всички тях е оспорвана и сега е времето да се включите и да подкрепите вашите фаворити.

1 Груповата фаза започна с първата битка, която беше между Battlestar Galactica, The Vampire Diaries и Person of Interest. В първата битка можеше да се гласува до 21:00 часа на 28 юли. Победител в битката стана Person of Interest след като поведе с 49 точки спрямо 38 за The Vampire Diaries и 33 за Battlestar Galactica. Втората битка в група A между Jericho, Fringe и 24 започна същата вечер и ще продължи до 22:00 часа на 31 юли. В рамките на 6 седмици (по седмица за група) ще приключи груповата фаза. След това за продължаващите напред 12 сериала нещата ще се усложнят и те ще бъдат оценявани поотдлено в различни елементи.

Във форума наскоро се проведе състезанието The Chosen One: Lite Edition, в което се пишеха разкази на различна тематика, а форумците вече са избирали „Интро на десетилетието“ и „Трейлър/промо на десетилетието“.

Неочаквано състезанието „Сериал на десетилетието“ беше подкрепено през последните дни от различни сайтове, сред които scifi.bg, kinotab.com, cinebum.eu, showsinfo.tv и zero1two.wordpress.com. Екипът на сайта и форума благодари на всички тях за безвъзмездната подкрепа и призовава и други сайтове, форуми, блогове да се присъединят и да помогнат за популяризирането на състезанието.

Кои сериали бяха номинирани, в кои групи бяха разпределяни, как се извършва оценяването, как можете да заложите на сериалите, които според вас ще продължат напред, и къде и как може да гласувате за различните битки вижте тук.

 1. [sherlock.]

  Game of Thrones, Doctor Who, Sherlock и Grey’s Anatomy са сериалите на десетилетието. Не можете да го отречете. Радвам се, че не направихте глупавата грешка да гласувате за Дневниците на Вампира. Все още ми се вдига кръвното като гледам че Десетият доктор губи в битката с „вампира, който не може да си контролира емоциите“ от сапунената опера във вашата седмична битка. Игра на Тронове е сериал, който заслужава да бъде сред първите места. Сериала се доказа и мога смело да кажа, че друг такъв сериал няма. Рейтингите го показват. Продажбата на книгите също. Doctor Who е сериал, който също заслужава да бъде сред първите защото всичко свързано с него е уникално. Сериала прави 50-та годишнина през ноември. Шерлок е гениален, а сериала – още по – гениален. Не искам да го бъркате с Elementary защото Elementary е боклук в сравнение с Шерлок. Ако искате да гледате невероятния детектив изберете Sherlock. Grey’s е сериал, който се излъчва в продължение на десетилетие. Шонда знае как да създава сериали, и Анатомията на Грей като ветеран на телевизия ABC заслужава място в класацията. За мен сериалите на десетилетието са в ето този ред:

  1. Game of Thrones

  2. Sherlock

  3. Doctor Who

  4. Grey’s Anatomy

  5. The Walking Dead

  6. House M.D

  7. Castle

  8. One Tree Hill

  9. The Big Bang Theory

  10. The Simpsons (!)

  И е жалко за младите българи да гласуват за глупави сериали като Дневниците. Дневниците не е сериал, който можеш да използваш за пример. Това е един посредствен сериал, който е жив само защото има тъпи момиченца на по 12-13-14-15 години, които си мислят че да си ку*ва и вампир е хубаво.

  Надявам се този коментар да стигне до мозъка на някой и да осъзнаете, че сериали като дневниците не трябва да се гледат, а подминават. Изгледах 3 сезона (едвам-едвам) на въпросния сериал и съм повече от щастлив, че спрях да гледам „сериала“.

  Разчупете мисленето си, понеже повечето от вас мислят „Щом съм го подкарал/а ще го гледам до края“ има много сериали, които си струват и заслужават вниманието ви. Обърнете внимание на тях.

  И за онези от вас, които може би ще се засмеят при вида на One Tree Hill ще кажа само едно – този сериал научи хиляди, да не кажа милиони, деца (13-17 год.) по света на важните и смислените неща от живота. Мен лично ме научи на много ценни неща и ще бъде добре ако има хора, които биха предпочели да изгледат един сезон на One Tree Hill, отколкото един сезон на вампирската боза!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − four =