След Hannibal и предстоящия Black Sails изглежда напоследък е модерно сериалите да са адаптации на известни книги или филми. Sleepy Hollow е поредната такава нова продукция, която ни връща към историята за безглавия конник, и има за основа едноименния филм от 1999 г. и историята от 1820 г. на Уошингтън Ървинг.

Sleepy Hollow е творение на Fox и представя една доста по-различна версия от историята на филма. Действието се развива в 21-ви век, а безглавият конник, заедно с Икабод Крейн, се е завърнал от миналото и продължава да убива. Дотук със спойлерите, като цяло сериалът е много добре направен – диалозите са автентични, ефектите са изпипани (като за сериал) и историята бързо се завързва и грабва вниманието. Пилотният епизод беше доста завладяващ и нямаше момент, в който да ми доскучае и да го спра за малко.

За всички тези позитиви най-вероятно са „виновни“ сценаристите Алекс Къртцман и Роберто Орси, които имат дългогодишен опит с Fringe, Hawaii Five-0 и Star Trek. Актьорският състав няма известни имена, с изключение на епизодичното участие на Джон Чоу (Harold and Kummar, Star Trek). Откъм музикално оформление – нищо забележително.

След много силното рейтингово начало на сериала (най-успешният дебют на драма на Fox от 6 години насам), вярвам, че Sleepy Hollow безпроблемно ще бъде подновен. А това означава само едно нещо – задълбочена история и, да се надяваме, подобряване на качеството.

  1. Виктория Ликова

    Изобщо не вярвах че ще ми хареса, но ти си прав изобщо не може да ти доскучее и с нетърпение чакам следващите епизоди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 − nine =