NBC. Всеки път като видя сериал по NBC, който има потенциал да е нещо интересно, се сещам, че това е телевизията, чиято първа реакция след като види рейтингите си е „Можеше и да е по-зле”. Гледайки The Blacklist, и аз си казах същото.

Сериалът разказва за Реймънд „Ред” Редингтън (Джеймс Спейдър), бивш шпионин и световно издирван престъпник, който изведнъж решава да се предаде на ФБР и предлага да им сподели имената на всички, с които е работил. Уловката е, че той ще работи само и единствено с новата агентка (Меган Буун), с която е нямал никакъв контакт досега.

На пръв поглед сюжетът прилича като смесица между „Мълчанието на агнетата“ и 24. На втори поглед е точно това. Пилотният епизод е режисиран от Джо Карнеън (The A-Team, The Grey). Той е успял да се възползва ефективно от ограничения бюджет и да заснеме няколко добре изглеждащи сцени, но ултимативно е пълен с клишета. Сюжетът е типична криминална история, която с всеки следващ епизод ще става по-заплетена и заплетена, докато сценаристите и феновете не се объркат толкова, че сами да не знаят какво се случва. Но това не е важното.

Важното е, че в главната роля е Джеймс Спейдър (Boston Legal), който дава всичко от себе си да изглежда зъл и едновременно с това спокоен терорист, който държи всичко под контрол. Останалият каст не блести с талант, но те и без това са само за да запълват място. Меган Буун е актрисата, която ще бъде гледана под микроскоп, защото нейната роля е важна и тя трябва поне да се опита да е на нивото на Спейдър. От това, което видях засега, не съм сигурен, че ще успее.

The Blacklist никога няма да е гениално произведение, но ако сюжетът запази моментума, който е натрупал, и не се превърне в поредния чудовище на седмицата сериал, може да си заслужава гледането. Също така се надявам изпълнението на Спейдър да не е единственото качествено нещо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 + four =