В рамките на една седмица завършиха два сериала, които следях. Единият беше Dexter, a другият Breaking Bad. За единия на никой не му пукаше, а другия целият свят чакаше с нетърпение. Познайте за кой ще е тази статия.

Започнах да следя Breaking Bad на майтап, защото нямаше какво да гледам, и Винс Гилигън ми беше оставил добро впечатление с епизодите си на „Досиетата Х“. Първият сезон, състоящ се от само седем епизода, заради стачката на сценаристите, не ме грабна особено, но тъй като съм човек, който обича да докарва нещата до края им, продължих да гледам. От втори сезон нататък ситуацията съвсем се промени. Историята на Уолтър Уайт и Джеси Пинкман започна да се превръща в една от най-впечатляващите криминални драми EVER. Дори и по-добра от The Wire. А изпълненията на Браян Кренстън и Аарон Пол си заслужават всяка награда, че даже и още няколко.

За пет сезона невинният учител по химия се превърна в злодей от класата на доктор Дум и Лекс Лутор. А последният епизод завърши всичко повече от подобаващо. Страстно размишлявах дали финалът ще е претенциозно отворен (като в The Sopranos) или просто ще свърши, така че никой няма да се чуди с години какво точно се е случило. Щях да бъда доволен и на двата варианта. Но се радвам, че Гилигън е избрал втория и всички знаем съдбата на Хайзенбърг. На пръв поглед всичко свърши елементарно, но краткият монолог пред Скайлър цементира идеята, че Уолтър през цялото време е бил злодей и ние всички му се радвахме за това.

Винаги избягвам да казвам, че даден сериал ми е любим преди да изгледам финала му, защото за мен това е поне половината от удоволствието. И сега мога да заявя, че Breaking Bad вече е любимият ми криминален сериал. Дори и по-любим от The Wire.

  1. Ангел Гелов

    „За единия на никой не му пукаше, а другия целият свят чакаше с нетърпение. “ – това звучи МНООООГООО тъпо!! 😀

  2. Ангел Гелов

    „За единия на никой не му пукаше, а другия целият свят чакаше с нетърпение.“ – това звучи МНООООГОООО тъпо 😀 😀 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × one =