Когато Once Upon a Time започна излъчване и за момент не си помислих, че само две години след дебюта му ще гледаме негов spin-off. Но това вече е факт. Тази седмица започна Once Upon a Time in Wonderland, който ще покаже ABC версията на Страната на чудесата.

Сериалът започва с малката Алиса (Софи Лоу) в костюм, индентичен с този от анимацията на Дисни (#corporatesynergy). След това чрез поредица от флашбеци (стандартни за шоуто) разбираме, че след първата ѝ визита тя е продължила да посещава Страната на чудесата. Там се запознава с джина на име Сайръс (Питър Гадиот). И естествено, за да има драмичка, точно когато двамата решават да се оженят идва Червената кралица (Ема Ригби) и убива Сайръс. В настоящето Валето на сърцата (Майкъл Сока) и Белия заек (Джон Литгоу) спасяват Алиса (Софи Лоу) и тръгват да търсят Сайръс, защото ….той всъщност не е мъртъв, а е спасен от Джафар (Навийн Андрюс) и сега е негов затворник. (Да, точно така. Джафар от Аладин ще е основният злодей.)

След като ви разказах целия пилотен епизод, може да не го гледате. Шегувам се. Гледайте го, защото е интересен. Сюжетът се движи бързо и по-голяма част от действието се развива в Страната на чудесата, което винаги е яко. Каквото и да си говорим частите в Сторибрук винаги са били по-скучни от тези в приказната земя. Специалните ефекти са добри и въобще не изглеждат евтини. Не знам колко е бил бюджетът, но не са спестили средства.

Актьорският състав се състои предимно от хора, които не познавам. Софи Лоу и Питър Гадиот за първи път ги виждам и не бих казал, че съм особено впечатлен. За сметка на това Майкъл Сока (Being Human UK) може да се превърне в звездата на сериала с поведението си на язвителен рицар. Гласовите таланти също са на високо ниво в „лицата” на Джон Литгоу, Кийт Дейвид и Иги Поп. Бях изненадан от голямата роля на заека, който явно ще е един от основните герои. Ема Ригби и Навийн Андрюс (LOST) ще са злодеите. Що се отнася до Ригби, мисля, че малко преиграваше. За феновете Гръмпи и Пепеляшка имат малко камео.

Надявам се всяка година да получваме нов spin-off на Once Upon a Time, защото светът на приказките и известните литературни произведения е богат и могат да се получат свестни неща. Определено не бих отказал Once Upon a Time in…Mulan.

  1. Aeris

    Имате ли идея дали Кора ще участва в шоуто, толкова се надявам, защото е наистина невероятна.

  2. [sherlock.]

    Once Upon a Time in…Mulan ХАХАХАХХАХАХАХААХАХААХАХАХАХАХАХАХАХА 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × three =