Когато започнах да гледам Alphas си помислих, че това е най-близкото нещо до игрален сериал за X-Men, който някога ще получа. Но това се оказа невярно, защото The Tomorrow People е най-близкото нещо до игрален сериал за X-Men, който някога ще получа. (Иронично пет минути, след като написах този абзац, изгледах American Horror Story: Coven, което е най-близкото нещо до игрален сериал за X-Men, който някога ще получа.)

Сюжетът е познат до болка. На млад тинейджър (Роби Амел, брат на Стивън Амел от Arrow) започват да му се случват странни събития (да се събужда при съседите) и той не след дълго открива, че има суперсили. Веднага след това намира и други като него, които му казват, че е „Избраният” и трябва да ги поведе в битка срещу „лошите”, които са предвождани от чичо му. И тъй като шоуто е на The CW имаме задължителния любовен триъгълник.

От самото начало всичко бие на клише. Дори и суперсилите са супер изтъркани. Всички притежават телекинеза, телепортация и телепатия. Трите Тъ-та. Но разбира се братовчедчето на Стивън Амел притежава и първото С – спиране на времето. Не съм и очаквал много, но това, което видях, ме разочарова доста. Финалът имаше тотално очевиден плот туист, който може да разнообрази малко сюжета, но ако това се случи, ще е само временен ефект.

Актьорският състав е предимно от младоци и някой друг възрастен за цвят или поне за злодей. Основното трио се състои от Роби Амел (Unnatural History), Пейтън Лист (FlashForward) и Люк Мичъл (H2O: Just Add Water). Никой от тях не блести с талант, но предполагаемата аудитория на телевизията сигурно ще е доволна от сцените им без тениски. Аарън Йу е азиатеца за разнообразие, а Маделин Манток е негърката за разнообразие. И с това се изчерпват младите. Старите са Марк Пелегрино (LOST) като злодея Джедибая (няма толкова малоумно име) и Сара Кларк (24), майката на Амел. И двамата бих желал да ги гледам в по-добри произведения, но явно няма да стане. С радост разбрах, че в следващите епизоди поддържаща роля ще има Джейсън Доринг (Veronica Mars). Надявам се той да вкара малко свежест с изпълнението си.

Няма друго какво да се каже освен че за пореден път The CW разчитат на красотата на актьорите си, а не на изпълненията им. Style over substance all over again. Предполгам, че след няколко епизода ще се разбере дали има надежда, но по-скоро не.

  1. Цветелина

    И подобен „коментар“ се явява като Firstlook….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seven + nineteen =