Обзор на ревюто

Актьорски състав
Режисура
Сценарий
Атмосфера
Обща оценка

6.3

Нищо особено.

Доста се чудих дали Dracula няма да е поредният сладникав сериал с вампири. За щастие, предположенията ми не се потвърдиха и творението на NBC залага повече на оригиналната история за граф Дракула, отколкото на модерните тенденции за вампири. Но това в никакъв случай не гарантира качество на самия сериал.

В Dracula Дракула е вампир, представящ се за американски предприемач, който иска да внедри в Лондон модерна наука. Всичко това, обаче, е умело прикритие на истинската му цел, а именно – да унищожи Ордена на дракона, който е убил съпругата му. Сериалът започва учудващо добре и като че ли в началото беше най-добър. Впоследствие, някъде към средата на пилотния епизод, нещата се влошават, но в края на серията напрежението и завръзката, разбира се, нарастват, за да ни приковат пред екраните и другата седмица. Не мисля, обаче, че началото на продукцията е достатъчно обещаващо за успешен дългосрочен проект за NBC – ако го сравняваме с други продукции като Sleepy Hollow или Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., Dracula леко бледнее. Просто все още му липсва дълбочина на сюжета или дори оформянето на добре повтаряща се история всеки път (сериали тип Hawaii Five-0, NCIS или S.H.I.E.L.D.), макар че сериалът най-вероятно ще ни предложи една дълга и разнообразна развиваща се разказвателна нишка.

Единствено участието на носителя на Златен глобус Rhys Meyers прави някакво впечетление сред актьорския състав. Атмосферата на сериала е добра, като цяло наистина създава усещането за Англия през 19-ти век. Но освен това почти всичко друго в сериала граничи с посредствеността.

Няма причина да не опитате Dracula. Не вярвам повечето от вас да останат очаровани, но поне няма и да се разочаровани (ако нямате големи очаквания).

  1. Илиян

    Не, че хейтвам, ама тва ревю е малко.. несъстоятелно. Нито ме нави да го гледам, нито ме разубеди. Първо се изброяват само хубави черти, читателя се надъхва, а след това изведнъж: това и това е хубаво, но останалото е посредствено. Не се разбира добре мнението на автора, само разбрах, че ако нямам високи очаквания, нямало да се разочаровам. Ама аз това си го знаех и преди да прочета ревюто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 1 =