Marvel и Netflix ще създадат 4 сериала, базирани на комикси

Вчера от Marvel пуснаха една малка бомбичка, която обаче не получава необходимия отзвук. Те обявиха, че са се споразумели с канала Netflix (дом на House of Cards, Arrested Development и други) за създаването на 4 нови сериала, базирани върху комикси, както и един минисериал. В случая, обаче, не става въпрос за нещо като Marvel’s Agents of SHIELD (който от втори епизод нататък е същинска мъка за гледане), където наблюдаваме „периферията“ на случващото се в техния филмово-комиксов свят, а за сериали, фокусиращи се върху супергерои, макар и не толкова познати на масовата публика.

Първият сериал ще се казва Daredevil и ще се фокусира върху едноименния герой, изигран злополучно от Бен Афлек в игрален филм от 2003 година. Онова беше филм на Fox или Sony, а това ще си е изцяло Marvel, продукция след като те наскоро си върнаха правата за филмиране на героя, т.е. не очаквайте връзка. Daredevil ще даде началото на целия мащабен проект през 2015.

Ще бъде последван от сериалите Jessica Jones, Iron Fist и Luke Cage, кръстени на главните си герои (но предполагам са възможни промени с маркетингова цел). Netflix са се съгласили на минимум 4 сериала от по 13 епизода, като в крайна сметка ще се стигне минисериал (може би 3-4 епизода), наречен „The Defenders“, в който най-вероятно ще видим обединението на всички горепосочени герои. Това означава, че Marvel прилагат схемата на изграждане, която ползват във филмите си, но този път в телевизионен формат.

Можем само да се надяваме, че тези сериали ще са далеч по-добри от вече разочароващия „Agents of SHIELD“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − four =