След 3 месеца и половина на оспорвани битки най-накрая LOST успя да си извоюва прозвището Сериал на десетилетието. Сериалът се изправи срещу така близкия си Fringe във финала на състезанието и успя да го победи с 2 гласа разлика.

„Сериал на десетилетието“ започна с 31 сериала претенденти за победа. След първите 12 битки напред продължиха 12 сериала, които бяха оценявани поотделно в три различни компоненти (актьорска игра, режисура и сценарий и специални ефекти и музикално оформление). В последния трети кръг от състезанието продължиха 6-те сериала, получили най-висока оценка след оценяването във втори кръг. Последваха 6 битки на всеки срещу всеки, за да се определят полуфиналистите (Lost, Dexter, Fringe, Prison Break). В малкия финал Dexter победи с един глас преднина, заемайки третото място в състезанието, а Prison Break остана съответно на четвърто.

Проследете отново случилото се в „Сериал на десетилетието“ тук.

 1. Slobodan

  Пълно разочарование, единствено Декстър се вписва от любимите ми сериали, а къде е Брейкинг Бед? Сериала който по идеален не може да бъде? Който сам доказва със оценката в IMDb че е най великия сериал, по добър и от The Wire? Който не се изтърка от никъде и не стана научна фантастика? Разочарован съм

  • Transformers?

   Съгласен съм с тебе, но за съжаление популярността на един сериал му позволява да се класира по-напред… Изгубени в България стана много по-масов хит, отколкото Breaking Bad, който не стана чак толкова хитов сред масовата аудитория(ще дам пример с телевизията като ти кажа, че изгубени се излъчваше в праймтайма преди по национална телевизия, докато брейкинг бед… не се сдоби с толкова масови излъчвания по телевизията)

   • Slobodan

    Така е. Трябва класацията да е Най добрия сериал на десетилетието според съфорумниците – или нещо такова, но като цяло нито една класация не е точна, защото всеки ще има различни мнения и винаги ще има недоволни, затова всеки да гледа себе си и да си създава собствени класации за себе си, така всички ще сме доволни 🙂

    • Dagodfather

     Не сте много прав. През цялото състезание призовавахме от всякакви места да се гласува. В гласуването се включиха потребителите на форума, но и много други хора. Преди самото състезание бе проведена кампания по реклама и за него бе писано в tvbulgaria.info, scifi.bg, kinotab.com, cinebum.eu, showsinfo.tv, zero1two.wordpress.com и bireto.blogspot.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − 7 =