CBS подготвя спиноф на How I Met Your Mother. Телевизията ще продуцира пилотен епизод на How I Met Your Dad, създаден от Емили Спайви и познатите от оригинала Картър Бейс и Крейг Томас.

По спинофа, за който отдавна се спекулираше, вече официално се работи – CBS ще продуцира пилотен епизод на How I Met Your Dad. Създателите на How I Met Your Mother Картър Бейс и Крейг Томас ще застанат начело на проекта заедно с Емили Спайви, създател на Up All Night. Тримата ще напишат сценарий и ще бъдат изпълнителни продуценти.

Историята ще бъде подобна на тази в How I Met Your Mother, но от женска гледна точка. Описват го като чисто нов сюжет с чисто нови герои. Идеята не е да започнат сериала чрез епизод на оригинала – пилотната серия ще бъде заснета съвсем отделно.

Отзивите от тези новини са предимно негативни. Феновете в Туитър се подиграха на идеята, а Time публикува критична статия, озаглавена „Моля, не правете спиноф на How I Met Your Mother!“

Спайви започва работа по шоуто, след като NBC не успя да възроди Up All Night. Тя продуцираше и Murder Police за Fox, но тази анимация така и не бе излъчена
.
How I Met Your Mother започна като сериал, който дори не беше сигурен за подновяване, но впоследствие се превърна във важна част от програмата на CBS – особено сега когато The Big Bang Theory и Two and a Half Men са преместени в отделен комедиен блок в четвъртък.

Последният сезон на комедията има среден рейтинг 4.5 сред възрастните от 18 до 49 и е гледан от 10.5 милиона зрители всяка седмица, което го прави най-гледаното шоу на CBS в понеделник вечер.

How I Met Your Dad се превръща в третия поръчан пилотен епизод на CBS за сезон 2014-2015 след The McCarthys и автобиографичната комедия на Джим Гафиган. Двата проекта са в процес на обработка, след като не бяха избрани за излъчване миналата година.

Спинофите продължават да са изгоден бизнес за телевизите, които са станали изключително зависими от големите имена в програмите си. Следващият подобен проект е спиноф на Modern Family на ABC, а The CW вече обяви плановете си за епизод на Arrow, който ще даде началото на нов сериал – Flash. CBS подготвя също нов NCIS, базиран в Ню Орлиънс, а AMC планира спиноф на The Walking Dead, както и предистория на Breaking Bad. Същевременно The CW вече жъне успех с The Originals, спиноф на The Vampire Diaries, и му поръча пълен сезон, докато ABC, от друга страна, не успя да наложи Wonderland, спинофът на Once Upon a Time.

Бейс, Томас и Спайви споделиха въодушевлението си от новия проект в Туитър. Бейс написа, че героите от HIMYD няма да висят в Макларън, но пък може би ще има нов бар. Томас допълни, че се надяват HIMYD да се отличи и да намери своите фенове. И двамата потвърдиха, че няма да представят героите първо в HIMYM.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − 13 =