Обзор на ревюто

Режисура
Актьори
Сценарий
Атмосфера
Обща оценка

8.5

Много добър

След като беше изгонен от AMC и света на зомбитата, Франк Дарабонт се завръща на телевизионния екран с няколко гангстера под ръка.

Mob City e адаптация на книгата на LA: Noir от Джон Бънтин и разказва за истинския десетгодишен конфликт между полицията на Лос Анджелис под ръководството на Уилям Паркър (Нийл МакДона) и гангстерите водени от Мики Коен (Джереми Люк). Главният герой обаче не е нито един от двамата. Джон Бърнтол играе Джо Тийг, бивш войник, станал полицай, хванат в капан между двата свята.

Винаги съм харесвал Дарабонт и очаквах с нетърпение сериала. След първите два епизода не мога да кажа, че съм разочарован. Началото беше бързо и фактът, че първият сезон ще е само шест епизода, помага за светкавичното въвеждане в обстановката. Атмосферата също е на много високо ниво. Още първата сцена потапя стабилно в света на мафиотите и ченгетата и ни показва колко брутален е този свят. Естествено, Mob City не може да се сравнява с Boardwalk Empire. TNT не са HBO и не показват цици на килограм и очи, изкачащи от главите на хората, но все пак Дарабонт е успял да хване цаката и да акцентира малко повече върху сюжета и героите, отколкото на графичните зрелища.

Като споменах героите, актьорският състав е най-силната част. Най-добрите актьори от The Walking Dead се прераждат в Лос Анджелис като полицаи. Джон Бърнтол е нашият разказвач и главен герой. Ролята му малко наподобява тази на Шейн. Пичът е гаден кучи син, който първо мисли за себе си и после за останалите. Неговите вътрешни терзания ще са тези, които ще движат сюжета напред. Другата жертва на зомбитата е Джефри Демън, който е участвал в почти всички продукции на Дарабонт. Тук той е шефът на гангстерския отдел. Майло Вентимилия (Heroes) е адвокат, работещ за мафията, и дружка на Тийг и успява за час и половина да вкара най-добрата имитация на Силвестър Сталоун, която може да съществува. Алекса Давалос е фаталната жена и единствената главна такава. Надявам се да не я сподели съдбата на повечето жени, които са част от „мъжки” сериали и феновете да не я намразят от раз. Мацката има талант и заслужава да го показва (Това не е евфемизъм за гърди, макар да звучи като такъв). Гангстерската част е представена от Робърт Непър (Prison Break), който след неуспехи в редица сериали тук си е намерил дом и нова психопатска роля, която да му приляга. Джеръми Люк (Don Jon) и Едуард Бърнс (Saving Private Ryan) са големите шефчета, които в пилотния епизод нямат достатъчно екранно време, но съм сигурен, че няма да имат проблем да играят мазни мафиоти.

Общо взето Mob City се очертава като новия хит, който всички трябва да следят с интерес. Дано само TNT да са по-умни от AMC и да оставят Дарабонт да си върши работата. Така успехът ще е гарантиран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − 14 =