Татяна Маслани с коментар за номинацията за Златен глобус

Хамелеонът Татяна Маслани от Orphan Black може да добави още едно постижение към изключително успешната си пробивна година – номинация за Златен глобус. След като изуми публиката с множеството си роли в трилъра за клонинги  на BBC America, актрисата бе номинирана за най-добра актриса в драма сериал заедно с утвърдени актриси като Джулиана Маргулис от The Good Wife и Робин Райт от House of Cards. В следното интервю с TVLINE Маслани разкрива как се чувства от номинацията и дава малко информация за предстоящия втори сезон, включително дали ще срещнем нови двойници:

TVLINE: Поздравления за заслужената номинация!
Много благодаря!

TVLINE: Как разбра добрата новина?
Моят телефон започна да звъни постоянно. Първо видях в Туитър, но след това много приятели ми писаха.

TVLINE: Каква беше реакцията ти?
Пълен шок, наистина. Бях забравила, че обявяват Глобусите днес и въобще не съм се замисляла за възможността, така че бях шокирана. Но е страхотно и вълнуващо!

TVLINE: Като се има предвид, че отначало никой не очакваше такъв успех за шоуто, какво означава тази номинация за теб?
Невероятно е. За мен това е огромна, огромна, огромна чест. Възхищавам се на жените в моята категория, така че за мен е чест да съм до тях. Изненадана и щастлива съм.

TVLINE: Как ще отпразнуваш днес? Имаш ли планове или не остава време от работа?
Ще трябва да отида на снимачната площадка, но може да изям един мъфин или нещо такова. [смее се] А и сега пия кафе, това ще е цялото празнуване.

TVLINE: Как върви продукцията на сезон 2?
Добре, много добре. Започваме да снимаме седми епизод, така че сме към края. Скоро започва почивката. Всичко е наистина лудо, сюжетните линии са невероятни тази година. Имаме и страхотни гостуващи звезди, страхотни актьори. Вълнуващ сезон е.

TVLINE: Каква е най-голямата разлика в сюжета в сравнение с първи сезон?
По-дълбок е – навлизаме навътре в световете на много от клонингите. Разглеждаме ги по-обширно. Опознаваме ги по-добре чрез други хора в техния живот. По-задълбочено и по-навързано е.

TVLINE: Сара бе поставена в сложна позиция накрая на миналия сезон – тя изгуби Кира, г-жица Ес може да е предател. Как се справя тя с всичко това?
Очевидно се опитва да намери Кира и няма нищо, което да може да я спре. Сара вече преживя много, но поне досега имаше някаква сигурност в някои неща, а сега и това липсва. Не знаем кой е на нейна страна, не знаем тя на чия страна е. Като цяло, тя е сама в тази битка и в това търсене. Бих казала, че се е променила. Променила се е като човек.

TVLINE: Ще разберем ли къде отиде Пол? Той просто изчезна от асансьора.
[смее се] О, Пол. Ще кажа, че се завръща. Това е сигурно. И има някои изненади под ръка.

TVLINE: А какво се случва с Казима и Алисън?
И тях оставихме в доста напрегнати ситуации – Алисън е потънала в отричане на случващото се, така че може би е щастлива. А Казима среща сериозна заплаха за живота си. Оставихме добри клифхенгъри. Сценаристите се справиха страхотно в това да държат историята напрегната до самия край и продължават в същия дух.

TVLINE: Миналия сезон срещнахме и Рейчъл. Предстои ли представянето на нови клонинги?
Това е шоу за клонинги, нали? Създателите Джон Фосет и Греъм Менсън винаги се вълнуват да слагат нови хора в микса. Не мога да коментирам много, но ще повторя, че все пак е шоу за клонинги. Всичко може да се случи.

TVLINE: Какво те изненада най-много в Рейчъл сега, след като вече си по-навътре в ролята?
Множеството пластове, които има. Миналата година видяхме съвсем малко от нея, но тази година наистина ще я опознаете като човек. Това е вълнуващо. Тя е много мистериозен и очарователен герой. Радвам се, че имам шанса да играя и нейната роля. Рядко трябва да играя такава жена.

TVLINE: Спомена новите лица, които идват. Патрик Джей Адъмс и Майкъл Хюсмън (Nashville) се присъединяват към сериала.
Те са страхотни. Страхотни актьори. Не мога да кажа много за това как се включват в историята, но се радвам, че има нови герои, които да направят нещата още по-интересни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − twelve =