Дори и без златния стандарт в комедиите – Louie по FX, от който бяхме лишени тази година, по телевизиите и различните други видове платформи се излъчваха отлични продукции. Изгубихме 30 Rock, но се родиха нови комедии, които, надявам се, ще се утвърдят за дълго време. Най-важното е, че публиката бе залята с много амбиция и оригиналност.

Сега се опитвам да направя този списък, за да ви представя най-доброто. Да, комедията може да бъде субективна, но съм включил всичко, което мисля, че има място в списъка. Ако нещо липсва, не съм го „забравил“. Всеки има право на различно от моето мнение. Нека започваме:

1. Moone Boy (Hulu). Мисля, че това е най-голямата и най-хубавата изненада на 2013. Толкова малко хора знаеха за него, но се влюбиха, когато започнаха да го гледат. Трогващата история се развива в Ирландия, а актьорският състав е фантастичен, начело с Крис О‘Дауд.

2. Arrested Development (Netflix). Един от малкото сериали, които използваха модела на Netflix по креативен (и може би луд) начин. Шоуто, както винаги, бе изпълнено с брилиянтен сценарий и игра, а шегите бяха забавни на много нива.

3. Enlightened (HBO). Прекратеното (за жалост) шоу на Майк Уайт беше приятно странно от самото начало, като комбинираше драма, хумор, патос и остроумие. Трудно за обяснение, но лесно да се влюбиш в него.

4. It’s Always Sunny in Philadelphia (FX). Определено най-недооценената комедия (и актоьрски състав) по телевизията. Шоуто направи един от най-добрите си сезони и това си е нещо голямо, при условие, че вече беше изхабило всеки възможен елемент, предизвикващ хумор. Отлична работа.

5. Veep (HBO). Сериалът стана дори още по-добър във втория си сезон и е абсолютно задължителен за всички фенове на жанра. Veep успешно излиза от голямата сянка на оригинала си и създава своя наистина смешна идентичност.

6. 30 Rock (NBC). Сбогуването с 2013 ми дава един последен шанс да се сбогувам и с този сериал, който много обичам – един от най-добрите излъчвани.

7. Brooklyn Nine-Nine (FOX). Забавна комедия в един доста труден жанр – криминален ситком, това си беше истинска изненада през този сезон. Шоуто е страхотно и го обичам.

8. Girls (HBO). Истинска емоционална комедия е рядко срещано нещо, но с уникалния си светоглед Girls на Лена Дънам се превръща точно в това. Хората, на които не им допада, винаги може да гледат нещо друго, но аз го намирам за впечатляващ и не бих го пропуснал.

9. Bob’s Burgers (FOX). Най-добрата от анимационните комедии на FOX. След известно търсене на правилния тон, сериалът много порасна. Сега е креативен и впечатляващ във всеки епизод – важна част от неделната вечер.

10. Parks and Recreation (NBC). Имал ли е по-силни сезони? Разбира се. Но все пак си остава един от най-добрите сериали по телевизията. Винаги е забавен.

11. Archer (FX). Най-добрият анимиран сериал продължава да жъне успех със страхотни сценарий и озвучаване.

12. Key & Peele (Comedy Central). Може да кажете – и ще сте прави – че в това скеч шоу има повече смях, отколкото във всяко друго. Забавно от началото до самия край с прекрасна игра от виртуозите Кийган-Майкъл Кий и Джордан Пийл.

13. Portlandia (IFC). Друго отлично шоу за скечове, Portlandia беше приятно за гледане от самото начало и не спира да представя свеж материал и досега.

14. The Goldbergs (ABC). Друга изненада от новите сериали. Шоуто се развива през 80-те и показва Джеф Гарлин в стихията му – с повишен тон и родителска ярост към глупостта на младите, това деситилетие е представено по интересен за гледане начин.

15. Maron (IFC). Комикът Меър Мейрън представя версия на своя живот в това оригинално шоу, което съм сигурен, че ще става дори още по-добро занапред.

16. Family Tree (HBO). Създаден от Кристофър Гест и Джим Пидок, този сериал не е за всеки, но определено е забавен. А Крис О‘Дауд (Moone Bay) отново показва защо е толкова търсен актьор.

17. Legit (FX). Този сериал с участието на австралийския комик Джим Джефърис беше много смел и успя да се превърне в нещо различно и амбициозно – постижение, достойно за аплауз.

източник: hollywoodreporter.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × four =