Добре дошли отново в Memory Lane. Идеята на новата ни рубрика е да се разровим заедно в архивите на сериалите и да открием някои забравени съкровища. А във второто издание (ако случайно сте пропуснали първото бързо кликнете тук) съвсем буквално ще се занимаваме с едно изгубено съкровище. Но преди да стигнем до него, нека ви кажа кой е сериалът, на който съм се спрял тази седмица. Няколко подсказки: излъчван от 2004 до 2010 по ABC, той беше огромен хит и завладя феновете с обемната си митология, включваща чудовище от пушек и шест числа, които всички вие знаете много добре. Да, познахте съвсем правилно, говоря за Lost. И макар че винаги в центъра на вниманието са Джак, Кейт и Сойер, днес се спираме на едно дуо, което може вече да е убегнало от паметта ви – Ники и Пауло.

Lost-season1

От самото начало шоуто фокусираше върху около 15 от общо доста повече оцеляващи на острова. Това накара феновете, които искаха да опознаят цялата вселена на Lost, да питат какво се случва с останалите. В резултат на това в трети сезон сценаристите ни представиха Ники и Пауло. Те участват в почти 10 епизода, но в крайна сметка ролята им се помни само в един – този, в който научихме историята им.

Преди да попадне на острова, Ники е актриса с роля в сериала Exposé. Тя има афера със създателя на шоуто, който си мисли, че тя го обича, ала плановете ѝ не са да прекара живота си с него. Пауло работи като готвач за същия този мъж и слага отрова във вечерята на шефа си, при което той и Ники взимат ключа му за сейф, в който се намират диаманти на стойност 8 милиона долара. На стъпка от „и заживели щастливо до края на дните си“, Ники и Пауло се качват на злополучния полет 815.

Когато попадат на изоставения остров, диамантите са изгубени (хаха, изгубени, схващате ли) и започва голямото търсене. След време Пауло най-накрая намира това съкровище, но не казва на половинката си, съмнявайки се, че тя е с него само заради парите. Когато Ники разбира е… ами, нали знаете, има няколко нива на раздразнение – ядосан, много ядосан и толкова ядосан, че да пуснеш отровен паяк върху приятеля си. Токсинът парализира Пауло за няколко часа, достатъчно време Ники да намери диамантите. Любимото ви островно чудовище обаче има други планове – идвайки във формата на още отровни паяци, то парализира и Ники. Скоро другите оцеляващи откриват двойката, която не дава признаци на живот, и следва това (ама че лошо качество, та това е само от преди  6 години):

Наистина и до днес помня как Ники отваря очите си, но вече е късно. Много хора умряха на острова, но предполагам да бъдеш заровен жив си е един от по-кофти вариантите. Все пак, двамата измамници си получиха заслуженото, нали?

А какво се случва с „Ники“ и „Пауло“ днес? Кийли Санчез е вече на 36 и е възможно да сте я гледали в Samantha Who или The Glades, в който тя изпълняваше главна роля, но сериалът беше спрян наскоро след 4 излъчени сезона. Бразилският актьор Родриго Санторо е на 38 и… едва ли сте го срещали повече освен ако нямате рода в Бразилия, защото играе предимно в родни продукции.

Впоследствие създателите на Lost преценяват вкарването на такива допълнителни герои като грешка и определят Ники и Пауло като едни от най-мразените герои в него. Феновете посрещнаха внезапната им поява в трети сезон негативно. Но пък епизода, съсредоточен върху тях, и особено неговия край доста ми допаднаха като за една такава странична история. А вие какво мислите? Помните ли ги въобще? Хареса ли ви тяхната история или нямаха място в сериала? Кои са сцените от Lost, които вие никога няма да забравите? Арената на коментарите е ваша!

  1. krem_ka

    Хехе, налазих статията като коледна питка. И паричката ми се падна… в смисъл отново статията си е цяло съкровище 🙂

    Очаквах, че LOST ще се появи на даден етап и в тази рубрика (та той си беше феномен!), но не очаквах точно тази двойка да ни припомните… може би Еко и неговия брат, или пък Шанън и Буун (не, че нещо ама последния си беше доста секси и преди да започне да се проявява като тийн-вампир в Дневниците – ако не си спомняте ролята се изпълнява от Иън Сомърхолдър)… Та въпросния епизод с историята на въпросните двама беше доста интересен. А финалът доста шокиращ. Оценявам появата им доста положително 🙂 Всъщност, много по-положително отколкото последните два сезона на сериала.

    Сойер за мен бе най-интересния персонаж. Имаше много симпатичен хумор и загадъчно престъпна background история. За разлика от Джак той държа мъжко поведение до края 🙂 Затова и няма да забравя историята с преследването на глиганът.

  2. LOSTinLOST

    Помня, да! Та все пак Expose е един от любимите ми епизоди – сценарната нишка е страхотно вплетена в сюжета. А Санторо ще го видим отново в новият 300.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × one =