Вече от няколко години следим мафиотския живот на Джаро и Иво, следим вечната вражда между Лютови и Чаканови, както и още много други истории представени във възраждането на българските сериали. Не толкова възраждане колкото истински бум. Някои бяха и са сполучливи попадения и се превърнаха в култови, докато някои други изчезнаха безславно, но все пак е факт, че в последните години се постигна много в тази сфера.

И по-точно тук искам да обърна внимание на един сериал, който се получи адски интересен и беше направен убийствено добре. Историята на вестник, който търси истината, както за политическите игри, така и за криминалните хроники, беше пресъздаден по брилянтен начин. В „Четвърта власт“ комбинацията от силен талантлив актьорски състав и завладяващо преплетени истории е страхотна и след всеки епизод те оставя с желанието за още и още. Михаил Билалов, Деян Донков, Атанас Атанасов, Христо Шопов (най-най-великата му роля), Мила Парушева… Всеки един от тях има изграден образ, изграден в течение на епизодите и общо взето (с една-две слаби роли) всички са на високо ниво.

Разбира се, дори и с кадърен екип, при липса на свястна история всичко е обречено на провал. Тук проличава, че сценаристите са повлияни от случващото се в политиката през последните години – всичките долни номера, всички игрички между политиците и отношението към народа, който ги е избрал. И точно това повлияване е послужило да се изгради верига от истории, които прерастват в една обща история, която е изпълнена с интересни и изненадващи моменти.

Определено си заслужава да бъде изгледан… на един дъх
И най-важното е, че нашите продуценти започнаха да осъзнават, че има кадърни българи, които са на нивото на другите международни екипи. И не е нужно всеки божи ден в prime time-а да наблюдаваме турски и испански сапунки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six + eighteen =