Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7.3

Брадат

Откакто Spartacus завърши Starz имат отчаяна нужда от хит. Da Vinci’s Demons е стъпка в правилната посока, но не беше точно това, което феновете на Спартак очакваха. А и рязкият финал не помогна особено. Black Sails обаче се очертва да е хит от самото начало. Официалната му премиера е на 25 януари, но преди дни пилотната серия беше пусната в канала на Machinima Prime в YouTube.

Сериалът разказва за опасния капитан Флинт и неговият млад екипаж, които се правят на пирати по време на златните години на пиратсвото. С две думи това е прикуъл на класическата книга „Островът на съкровищата” на Робърт Луис Стивънсън.

Продуцирано от Майкъл Бей, шоуто набра голяма скорост още преди премиерата си. Starz поръчаха втори сезон още преди първи да е дебютирал. И след като гледах пилотния епизод съм съгласен с решението им.

Актьорският състав е голям и някои от персонажите се губят из тълпата, но тези, които изпъкват имат талант. Тоби Стивънс (Vexed) играе капитан Флинт и от самото начало може да видиш изтерзаната му душа и обърканоста му. Другият персонаж е Дългия Джон Силвър (Люк Арнолд), който след кратка среща с Черната брада (най-якото и единствено камео засега) се запознава с проститутката Макс (Джесика Паркър Кенеди) и започва собствен план за забогатяване. Клара Паджет играе истинската пиратска легенда Ан Бони. Останалите персонажи са или изиграни от тотално неизвестни хора, или ролите им бяха прекалено малки, за да се отбележат.

Нийл Маршал (Game of Thrones) е режисьорът на пилотния епизод и си личи, че има замах. Битката накрая беше яко заснета и достатъчно кървава (не колкото тези на Спартак, но все пак), за да гарантира завръщащи се зрители. Сюжетът също започва бързичко. След като се запознаваме с повечето главни герои, веднага разбираме какъв е планът на Флинт да си върне респекта на екипажа.

Вкратце Black Sails ще си заслужава гледането или поне така изглежда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 3 =