В миналата публикация накратко споделих мнението си за новите сезони на Homeland, The Mentalist, The Middle, American Horror Story и The Walking Dead. И този път се извинявам предварително, ако засягам нечии интереси и/или уронвам престижа на сценаристи, продуценти, актьори, телевизии. Предупреждавам ви, че следват спойлери!

Scandal – Започвам с него неслучайно, тъй като през последния месец ми окупираше времето и вниманието – накара ме да оставя всичко друго и да го изгледам на един дъх. Хич не ми се видяха множко излезлите досега 39 епизода от трите сезона и даже бях готов да изгледам още толкова. Докато преди година бях изгледал само премиерата и дълго време бях убеждаван от нашия автор gimly, че сериалът си заслужава, то сега се случи обратното. Аз убеждавам него колко по-добри са вторият и третият сезон спрямо първия. Но го има и момента, в който той предпочита повече филъри (единични епизоди и истории), а аз с интерес наблюдавам задълбочаващите се истории и отношенията между героите. Особено впечатление ми правят Кери Уошингтън (Оливия) и Джеф Пери (Сай). Страхотни са. Техните превъплъщения са изключително добре поднесени и изпипани. А колкото до третия сезон – напрегнат, както обикновено бързо развиващ се и завладяващ + появата на моя любимец от Eureka Джо Мортън (бащата на Оливия), дано го видим пак, + една страхотна конфронтация. Чакам с нетърпение 28 февруари.

Banshee – Вторият сезон започна ударно и разбрахме, че няма отърване от Рабит. Двата боя във втория епизод (в затвора и между секси полицайката и бившия ѝ) бяха уникално свързани, а иконичният бой с Библията по главата ще ме кара дълго време да си спомням сериала. Както се изрази съквартирантът ми, когато изгледахме епизодите – какво повече може да иска човек, имаше си секс, бой, кръв, експлозии, стрелби и подходяща музика. Което пък ме навежда на мисълта да ви поздравя с Abi Wade – Hope. Като се замисля наистина започват добре, имайки предвид, че във финала на първия сезон всички си мислехме, че няма вече какво да се прави. Може би единственият минус е, че потулиха историята със сина на истинския шериф, който в края на първия сезон видя видео с „баща си“ Лукас Худ в YouTube. Явно ще се чака.

Sherlock – Може би много хора няма да са съгласни, най-вече истинските Sherlock maniacs, но третият сезон не струваше. И то не струваше спрямо първите два. Трябваше ли да сме достатъчно убедени, че Уотсън е подозирал през цялото време за истинската същност на бъдещата му съпруга Мери, чиито инициали се оказаха A.G.R.A. Аз поне не бях. Да не говорим, че очаквах много повече появи на Ларс Микелсън (брад на Мадс, който играе Лектър в Hannibal) и да бъде наистина злодеят на сезона, а не само на трети епизод. И имайки предвид, че между финала на втори сезон и началото на трети изминаха 717 дни (благодарение на timeanddate.com), очакванията ми бяха много по-високи. Чудя се също и колко още пъти ще си помислим, че Шерлок е мъртъв или в затвора.. същото се отнася и за Мориарти. И макар че все още не е официално, имаме уверението на Стивън Мофат, че Sherlock ще се завърне за четвърти сезон. След 3 години, може би?

True Detective – Четох ревюто на колегата Gunslinger, гледах оценката (8.6), която е поставил, в продължение на няколко минути, и същевременно продължавам да се чудя и мая. Като че ли не сме гледали една и съща премиера? Не знам как не успях да заспя по време на първия епизод на новата уж хитова драма на HBO. Единствената ми мотивация беше, че в последния месец изчетох изключително позитивни и хвалебствени статии за сериала, които по-моему са чисто и просто повече рекламиращи, отколкото обективни. Не знам кое не ми хареса повече – може би мудното и бавно действие, може би баналната история, може би досадния носов глас на Уди Харелсън или може би няма смисъл да се чудя изобщо.

The Following – Силно начало и подобно на Banshee ме изненада. Макар че не вярвах, че Джо е умрял, просто смятах, че ще е тъпо току-така да се завърне буквално from the ashes. Изглежда не съм бил прав, но пък и е рано да се съди. Сам Ъндърууд се справя добре, след като натрупа опит като сериен убиец в последния сезон на Dexter, изглежда, отново са му поверили подобна роля. Само се надявам близнаците да не се окажат хомосексуалисти, защото ще дойде малко в повече след първия сезон. Всъщност се чудя на Раян и мотивацията му да продължава напред, след като изгуби толкова много вече и може би най-важното – Клеър е наистина мъртва (с това и със сцената в метрото Кевин Уилямсън тотално ме стъписа).

Helix – Някак си ми напомни на Defiance. И двата ме оставиха едно такова чувство, че съм очаквал много повече, отколкото реално съм получил. И все пак Роналд Мур (създател на Battlestar Galactica) е една от по-важните причини, поради която се захванах да гледам сериала, който се оказа приятен, но в него няма нищо кой знае какво хитово, което се оказва основният проблем на Syfy в последните години. Много хора скочиха срещу това, че щяло да се окаже, че вирусът щял да превръща хората в зомбита. Искрено се надявам да не е така, за да им натрият носовете, защото изсипаха много хейт спрямо сериала и екипа. В актьорския състав няма кой знае какво забележително. Може би единствено Били Кембъл, но все едно го гледам пак в The Killing – изражения, жестове, интонация – едно към едно.

  1. kittenella

    Scandal наистина се превърна в скандал.. Много силен сценарий, актьорската игра е на високо ниво и винаги има нещо във всеки един епизод, което те кара да пуснеш следващия! Ще се хареса на всеки, който обича да гледа драма, интриги и забулени тайни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight − 4 =