FOX поръча 13 епизода на Backstrom – едночасова криминална драма, базирана на едноименните романи на шведския криминолог и писател Лейф Персон. Харт Хансън (Bones, The Finder) е изпълнителен продуцент, а Марк Милод е режисьор на пилотния епизод. Главен герой в сериала е детектив Евърет Бакстром (Рейн Уилсън от The Office, три пъти номиниран за Еми), дързък и избухлив човек, който се опитва да промени саморазрушителното си поведение. Бакстром и екипът му разследват най-заплетените случаи в Портланд.

„Харт Хансън и Рейн Уилсън са перфектна комбинация, за да се получи добра екранизация на историята за уникален герой като Бакстром“ – каза Кевин Райли, президент на FOX. „Работил съм много с Харт и знам, че не само има дарбата с лекота да смесва по-тъмна тематика с хумор, но е и един от най-добрите продуценти в наши дни. Заедно с Рейн – който се справя страхотно с ролята – мисля, че имаме нещо специално в лицето на този проект.“

„Всички, които работим по проекта знаем, че има голям потенциал и щеше да е голяма загуба да умре в ранен етап. Затова сме много щастливи, че FOX поръчаха епизоди“ – коментира Хансън. Уилсън изрази доволство, че има шанса да влезе в главната роля – „за един актьор е рядкост да получи роля на такъв интелигентен, забавен и сложен характер. Това може да е ролята на живота ми. Харт Хансън е перфектен за продуцент, а FOX е точният дом за нас. Те са развълнувани за шоуто и се радвам, че ще работя с Кевин Райли отново.“

В пилотния епизод привидното самоубийство на сина на сенатора е обявено за убийство и дектектив Бакстром се заема със случая. Съдебният експерт Питър Нийдермайер (Кристофър Полаха от Ringer и Life Unexpected) потвърждава, че случаят е убийство и разследването започва. В екипа на Бакстром са детектив Никол Грейвли, детектив сержант Джон Алмънд (Денис Хейсбърт от The Unit и 24), офицер Франк Мото (Пейдж Кенеди от Weeds) и Надя Пакет (Беатрис Росен от The Dark Knight), която е много добра в технологиите.

Романите на Персон са популярни в Скандинавия, където са продадени в над 6 милиона копия. Дотук поредицата включва две книги – „Linda“ и “He Who Kills The Dragon” (“Този, който уби дракона”).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + fourteen =